PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1997 | 41 | 02 |

Tytuł artykułu

Postep biologiczny i technologiczny w produkcji chmielu

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W artykule przedstawiono charakterystykę polskich odmian chmielu oraz rozwiązania technologiczne w produkcji chmielu i plany prac badawczych w najbliższych latach.
EN
The characteristic of the Polish varieties of hop, the technology of the hop production and the R and D programme for the coming years were presented in this article.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

41

Numer

02

Opis fizyczny

s.3-6,rys.,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Instytut Uprawy, Nawozenia i Gleboznawstwa, 24-100 Pulawy, Osada Palacowa

Bibliografia

  • [1] Kucharczyk J.: Upowszechnienie innowacji w technologii produkcji j chmielu. Wyd. IUNG R(310) ss. 101, 1993.
  • [2] Migdal J., Dwornikiewicz J.: Technologia uprawy chmielu. Zalecenia agrotechniczne IUNG, P(56/32), ss. 37, 1994.
  • [3] Zaorski T.: Raport o chmielarstwie polskim, Lublin, ss. 22, lipiec 1996 (materiały nieopublikowane).

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-7af74596-0ce1-41d7-a49c-1b810ca06fa7
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.