PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników

Czasopismo

1995 | 6 |

Tytuł artykułu

Wkladki i materialy wyscielajace stosowane przy pakowaniu owocow i warzyw

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W celu właściwego zabezpieczenia produktu, w opakowaniach owoców i warzyw stosuje się różnego rodzaju elementy wyposażenia wewnętrznego, tj. wkładki w formie: kratek, tacek, foremek, przekładek itp. oraz materiały wyściełające. Elementy wyposażenia opakowań wykonane są najczęściej z materiałów papierniczych i z tworzyw sztucznych. Dobiera się je w zależności od rodzaju i właściwości pakowanych owoców i warzyw.
EN
Various elements of interior packing such as inserts in the form of cell partitions, trays, moulds, dividers and cushions are used in packages of fruits and vegetables in order to protect them against damage. The elements of interior packing are made mainly of paper and plastics. They are selected according to the type and kind of packed products.

Wydawca

-

Czasopismo

Rocznik

Numer

6

Opis fizyczny

s.50-51,fot.,bibliogr.

Twórcy

autor

Bibliografia

  • [1] Cąderek T.: Opakowania do owoców i warzyw. Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Ogrodnictwa. Druk WSCZS Warszawa 1987, s. 87-94, 121-124.
  • [2] Herregods M.: Possibilité d'amélierer la conservation des fruits par un emballage approprié. Le Fruit Belge nr 36/1973, s. 10.
  • [3] Korzeniowski A., Kwiatkowski J.: Towaroznawstwo opakowań. Akademia Ekonomiczna w Poznaniu, 1991, s. 53-54.
  • [4] Manual on the packagind of fresh fruits and vegetables. Special Programm for Export Packaging. International Trade Centre, UNCTAD/GATT, Genewa 1988, s. 143-150.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-795b453f-a01e-4ac8-a3a7-3870e6d54624
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.