PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2006 | 57 | 4 |
Tytuł artykułu

Wybrane zwyczaje zywieniowe kobiet w ciazy

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
EN
Some nutritional habits of pregnant women
Języki publikacji
PL
Abstrakty
PL
Oceniano sposób odżywiania kobiet w okresie ciąży. W dietach kobiet w ciąży stwierdzono wiele nieprawidłowości: zbyt niskie spożycie warzyw i owoców, białka. Tylko 27% ankietowanych wprowadziło do diety kwas foliowy, a 17% produkty bogate w żelazo. Prawie wszystkie respondentkipiły mleko i ograniczyły spożycie kawy
EN
The aim of the project was to evaluate diets of pregnant women. The research, whose tool was a voluntary questionnaire, was undertaken in 2005, among a group of a hundred randomly chosen pregnant women ranging in age from 23 to 32. A great degree of inappropriateness of their diets was revealed: too low intake of vegetables, fruit, dairy produce, proteins. Of all the women surveyed, a low percentage introduced folic acid (27%) and products rich in iron (17%) into their diets. The women stated that they both had limited coffee intake and started drinking milk.
Wydawca
-
Rocznik
Tom
57
Numer
4
Opis fizyczny
s.389-395,rys.,tab.,bibliogr.
Twórcy
  • Akademia Wychowania Fizycznego, Al.Jana Pawla II 78, 31-571 Krakow
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-article-7655b1ce-f910-4b8b-8e40-f73aa63aa37c
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.