PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1997 | 51 | 02 |

Tytuł artykułu

Stan obecny i perspektywy biotechnologii zywnosci

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Przedstawiono zakres oddziaływania biotechnologii klasycznej oraz nowoczesnej na produkcję i przetwarzanie żywności. Szczególną uwagę zwrócono na czynniki decydujące o dalszym rozwoju biotechnologii żywności z uwzględnieniem aspektów biotechnologicznych, społeczno-ekonomicznych oraz bezpieczeństwa konsumentów, ich poparcia lub negacji wobec żywności otrzymanej technikami „bio”.
EN
Areas of influence of classic and modem biotechnology on food production and processing is presented. Particular attention has been paid to crucial factors infuencing further development of food biotechnology. The biological, social, economic and safety aspects with a reference to consumers behaviour, their acceptance or rejection of so called „biofood" is also discussed.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

51

Numer

02

Opis fizyczny

s.29-30,32,tab.

Twórcy

autor
  • Akademia Rolniczo-Techniczna, Olsztyn

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-6dd9ba3d-1347-41fe-af3a-60800037d69d
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.