PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2005 | 38 | Supl. |

Tytuł artykułu

Postawy konsumentow w stosunku do zywnosci genetycznie modyfikowanej

Warianty tytułu

EN
The attitude of consumers to genetically modified food

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Celem badań ankietowych była ocena postaw konsumentów w stosunku do żywności genetycznie modyfikowanej. Badania naukowe nad żywnością genetycznie modyfikowaną spotkały się z dużym poparciem ankietowanych przy jednoczesnym dość dużym zainteresowaniu tym tematem. Respondenci jednak, szczególnie kobiety z wykształceniem zawodowym i średnim, wykazują dużą ostrożność i mają poważne obawy co do bezpieczeństwa żywności transgenicznej. Według badanej grupy ilość informacji w mediach na temat żywności genetycznie modyfikowanej jest niewystarczająca a wiadomości nie są podawane w sposób zrozumiały.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

38

Numer

Opis fizyczny

s.315-319,tab.,bibliogr.

Twórcy

  • Akademia Morska, Gdynia

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-61d1b9a9-72eb-4973-bc59-3efd2849180e
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.