PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1997 | 30 | 3 |

Tytuł artykułu

Zawartosc azotanow i azotynow w serach podpuszczkowych i serach topionych

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Do oznaczania zawartości azotanów i azotynów w serach podpuszczkowych i serach topionych zastosowano metodą Griessa. Stwierdzono, że w niektórych próbkach serów podpuszczkowych i serów topionych maksymalna zawartość azotanów i azotynów przekraczała ilości dopuszczone przez władze sanitarne.
EN
Nitrate and nitrite content of 24 rennet cheese and 10 processed cheese grades was determined by the Griess method. Some samples were found to contain nitrates and nitrites at levels which slightly exceeded the maximum admissible sanitary levels.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

30

Numer

3

Opis fizyczny

s.273-276,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Akademia Medyczna, 90-419 Lodz, al.T.Kosciuszki 4
autor

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-5787e810-e0f4-418b-9e27-2783b8e596de
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.