PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2005 | 52 | 2 |

Tytuł artykułu

Effect of deletion mutation on the recombination activity of Cre recombinase

Warianty tytułu

Języki publikacji

EN

Abstrakty

EN
Cre recombinase from bacteriophage P1 is widely used in both in vitro and in vivo DNA manipulations. Based on a structural and functional analysis, three deleted cre mutants were constructed and expressed in Escherichia coli. Mutated recombinases were purified and their recombination activities were determined in vitro. Our results revealed that the mutant with amino-terminal deletion retains the recombination activity as high as wild type Cre; however, the carboxy-terminal deletion and the middle region deletion both lead to a complete loss of the recombinase function.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

52

Numer

2

Opis fizyczny

p.541-544,fig.,ref.

Twórcy

autor
  • Peking University, Beijing, P.R.China
autor
autor

Bibliografia

  • Abremski K, Hoess R (1985) J Mol Biol 181: 351–362.
  • Abremski K, Hoess R (1992) Protein Eng 5: 87–91.
  • Chen M, Wang LX, Peng XL, Xu HJ, Lin ZP (2003) Acta Botanica Sinica 45: 1481–148.
  • Guo F, Gopaul DN, Van Duyne GD (1997) Nature 389: 40–46.
  • Hoess R, Abremski K, Irwin S, Kendall M, Mack A (1990) J Mol Biol 216: 873–882.
  • Kilby NJ, Snaith MR, Murray JA. (1993) Trends Genet 9: 413–421
  • Koresawa Y, Miyagawa S, Ikawa M, Matsunami K, Yamada M, Shirakura R, Okaba M (2000) J Biochem 127: 367–372.
  • Lee L, Sadowski PD (2003) J Biol Chem 278: 36905–36915.
  • Petyuk V, McDermo J, Cook M, Sauer B (2004) J Biol Chem 279: 37040–37048.
  • Sauer B (1993) Methods Enzymol 225: 890–900.
  • Sternberg N, Sauer B, Hoess R, Abremski K (1986) J Mol Biol 187: 197–212.
  • Van Duyne GD (2001) Annu Rev Biophys Biomol Struct 30: 87–104.
  • Wierzbicki A, Kendall M, Abremski K, Hoess R (1987) J Mol Biol 195: 785–794.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-54391c25-476a-46a3-a5f6-a4b6732458e1
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.