PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2005 | 56 | 1 |

Tytuł artykułu

Mozliwosc wykorzystania zasad diety srodziemnomorskiej w polskiej racji pokarmowej

Warianty tytułu

EN
Possibility of the Mediterranean diet implementation in the Polish daily food ration

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Podjęto próbę opracowania racji pokarmowej wykorzystującej zasady diety śródziemnomorskiej, stosując produkty i potrawy polskie. Stwierdzono możliwość stworzenia takiej racji pod warunkiem zmian w strukturze konsumpcji, tj. zwiększenia udziału produktów roślinnych kosztem zwierzęcych.
EN
The implementation of the Mediterranean diet in the polish daily food ration using polish food products and dishes was the main aim of the study. The 10-days menu for women aged 19-25, working moderately was elaborated at economic level B. The share of food products in these food daily rations was compared with that in Greece Mediterranean diet. Nutritive value was evaluated and composed with recommended nutrient intake. It has been shown that implementation of the Mediterranean diet in the polish food daily ration requires changes in food intake structure, by increasing plant products consumption and lowering the animal one. The possibility of the implementation of the Mediterranean diet in the polish one using national products and dishes exists.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

56

Numer

1

Opis fizyczny

s.35-47,rys.,tab.,bibliogr.

Twórcy

  • Szkola Glowna Gospodarstwa Wiejskiego, ul.Nowoursynowska 159C, 02-776 Warszawa
autor

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-4635d363-5abb-4a09-98df-8672a6f88ed7
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.