PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1994 | 27 | 3 |

Tytuł artykułu

Wartosc odzywcza owocow papryki ostrej traktowanej etefonem

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Badano zmiany ilościowe w składzie aminokwasowym białka i w mineralnych składnikach pokarmowych owoców papryki ostrej traktowanej etefonem w początkowej fazie dojrzewania owoców.
EN
The effects of ethephon treatment on amino acid composition of protein and on the content of potassium, calcium, magnesium, iron, zinc, and copper in the fruits of hot pepper were examined. It was noticed that the content of the essential amino acids and the major amino acids, such as aspartic and glutamic acids, serine, leucine, as well as of potassium, calcium and manganese in the fruit after ethephon treatment was higher than in the controls. Changes of microelement content in hot pepper resulting from ethephon treatment were not significant.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

27

Numer

3

Opis fizyczny

s.257-260,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Akademia Rolnicza, Lublin

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-454032f4-3831-4f28-b7cc-c0ab1c1a8410
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.