PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2000 | 54 | 03 |

Tytuł artykułu

Wartosc odzywcza wybranych produktow mleczarskich. Cz. II. Wartosc odzywcza serkow twarogowych homogenizowanych i innych serow twarogowych niedojrzewajacych

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Scharakteryzowano wpływ poszczególnych procesów termizacji na wartość odżywczą białka serów twarogowych niedojrzewających typu Ricotta, otrzymanych metodą termiczno-kwasowej koagulacji mleka.
EN
Effect of heat treatment on nutritive protein value of homogenized cheeses is characterized. The chemical composition and protein nutritive value of Ricotta type unripening cheeses produced by high heat-acid milk coagulation method is discussed in this paper.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

54

Numer

03

Opis fizyczny

s.40-41,56,tab.

Twórcy

  • Uniwersytet Warminsko-Mazurski, 10-957 Olsztyn-Kortowo
autor

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-449a4fba-0918-41ad-b8c9-a1b459314ebf
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.