PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników

Czasopismo

2001 | 46 | 12 |

Tytuł artykułu

Opakowania do przetworow owocowo-warzywnych

Autorzy

Warianty tytułu

EN
Packaging for products of fruit-and-vegetable processing

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Opakowania decydują często o zachowaniu jakości przechowywanych przetworów. Największe znaczenie przy pakowaniu tych produktów mają pudełka z kartonu powlekanego oraz opakowania z tworzyw sztucznych, a następnie opakowania szklane i metalowe. Zaobserwować można znaczną dynamikę zmian w dziedzinie produkcji przetworów owocowo-warzywnych, w tym także zmian dotyczących sposobu ich pakowania.
EN
Packaging often has a decisive influence upon the quality preservation of stored processed products. The biggest importance in packaging of these products have coated board cartons and plastics packages, next are glass and metal packages. A considerable change dynamics can be observed in the production of fruit-and-vegetable processed products including also alterations in their packaging.

Wydawca

-

Czasopismo

Rocznik

Tom

46

Numer

12

Opis fizyczny

s.18-21,fot.,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Opakowań, Warszawa

Bibliografia

  • [1] Czapski J.: Rola opakowania w kształtowaniu jakości produktów spożywczych na przykładzie soków cytrusowych. Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny, nr 8/1998.
  • [2] Górecka-Wąsewicz H.: Soki, napoje, nektary - preferencje konsumenckie. Przemysł Spożywczy, nr 6/2000.
  • [3] Krugała E.: Butelki z tworzyw sztucznych do soków owocowych. „Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-warzywny” nr 3/2000, s. 56 (za Fruit Process., 1999, t. 9, nr 9).
  • [4] Smoleński T., Stępka G.: Susze warzywne na rynku międzynarodowym ze szczególnym uwzględnieniem Polski. Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-warzywny, nr 12/2000.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-430c8fbd-1028-4375-9d23-87f192cb5321
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.