PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1995 | 46 | 3 |

Tytuł artykułu

Jakosc mikrobiologiczna zywnosci

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Przedstawiono wyniki badań mikrobiologicznych wybranych środków spożywczych, wykonanych przez stacje sanitarno-epidemiologiczne w latach 1982-1994. Podano również dane epidemiologiczne dotyczące występowania zatruć pokarmowych w tym samym okresie.
EN
The per cent values are reported of the samples of certain food products taken in 1982-1994 for evaluation of their compliance with the present standards of microbiological quality which failed to meet these standards. The data on the contamination of food products and the incidence of food poisonings are regarded as disquieting. Although some improvement has been achieved in recent years, the present situation indicates that no further improvement has been noted and even some deterioration of the microbiological quality of food products has occurred.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

46

Numer

3

Opis fizyczny

s.247-250,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Panstwowy Zaklad Higieny, Warszawa

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-4059162c-432e-40a2-bd8e-d56935ffde91
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.