PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2006 | 33 | 1 |

Tytuł artykułu

Zastosowanie procesu komunikowania interpersonalnego w poradnictwie dietetycznym

Warianty tytułu

EN
Implementation of interpersonal communication process in dietetic counsulting

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Wydawca

-

Rocznik

Tom

33

Numer

1

Opis fizyczny

s.84-90,rys.,bibliogr.

Twórcy

  • Szkola Glowna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa

Bibliografia

  • 1. Aronson E., Wilson T.D., Akert R.M.: Psychologia społeczna. Serce i umysł. Warszawa, Wyd. Zysk i S-ka, 1997.
  • 2. Boland H.: Podstawy komunikowania w doradztwie. Poznań, Centrum Doradztwa i Edukacji w Rolnictwie, 1995.
  • 3. Croft J., Temple S., Lankenau B., et al.: Community intervention and trends in dietary food consumption among black and white adults. J. Am. Diet. Assoc., 1994, 94, 1284-1290.
  • 4. Chalcarz W., Klemczak L., Krajewski P.: Wpływ wiedzy uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych i ich miejsca zamieszkania na sposób żywienia i stan odżywienia. Roczn. PZH 1991, 42, 325-332.
  • 5. Ferrini F., Edelstein S., Barrett-Connor E.: The association between health beliefs and health behavior change in older adults. Prev. Med., 1994, 23, 1-5.
  • 6. Głodowski W.: Komunikowanie interpersonalne. Warszawa, Hansa Communication, 2001.
  • 7. Goban-Klas T.: Media i komunikowanie masowe. Warszawa, Wyd. Nauk. PWN, 1999.
  • 8. Grzybowski A.: Poziom wiedzy o zdrowiu uczniów kończących szkołę podstawową. Roczn. PZH 1989, 40, 333-339.
  • 9. Hartman T.J., McCarthy P.R., Himes J.H.: Use of eating-pattern messages to evaluate changes in eating behaviors in a worksite cholesterol education program. J. Am. Diet. Assoc., 1993, 93, 1119-1123.
  • 10. Jachnis A., Trelak J.F.: Psychologia konsumenta i reklamy. Bydgoszcz, Oficyna Wyd. „Branta”. 1998.
  • 11. Jeżewska-Zychowicz M.: Zachowania żywieniowe konsumentów a proces edukacji żywieniowej, Warszawa, Wydawnictwo SGGW, 1996.
  • 12. Jeżewska-Zychowicz M.: Informacja żywieniowa w kontekście potrzeb konsumenta. Żyw. Czlow. Metab., 1996, 23, 1, 83.
  • 13. Jeżewska-Zychowicz M.: Ocena wpływu wybranych czynników na postawy kobiet w sferze edukacji żywieniowej. Warszawa, Wyd. SGGW, 2000.
  • 14. Kennedy L.A., Hunt C., Hodgson P.: Nutrition education program based on EFNEP for low-income women in the United Kingdom: „Friends with food”. J. Nutr. Educ., 1998, 30, 2, 89-99.
  • 15. Patterson R., Kristal A., Lynch J., White E.: Diet-cancer related beliefs, knowledge, norms and their relationship to healthful diets. J. Nutr. Educ., 1995, 27, 86-92.
  • 16. Perez-Rodrigo C., Aranceta J.: Nutrition education for schoolchildren living in low-income urban area in Spain. J. Nutr. Educ., 1997, 29, 5, 267.
  • 17. Szewczyński J., Ostrowska A.: Assessment of dietary habits of Medical Academy students. Part III. Results of quantative assessment. Żyw. Człow. Metab., 1990, 17, 103-111.
  • 18. Yetley E.A., Roderuck C.: Nutritional knowledge and health goals of young spouses. J. Am. Diet. Assoc., 1980, 77, 31-38.
  • 19. Zimbardo P.G., Ruch F.L.: Psychologia i życie. Warszawa, PWN, 1996.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-3498a5d8-2d17-4ed5-bb03-727d4d73eb84
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.