Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Artykuł - szczegóły
Narzędzia
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Aura
2005
|
04
|
Tytuł artykułu
Warzywa kapustne zrodlem zdrowia i...doznan estetycznych
Autorzy
Kunicki E
,
Libik A
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Słowa kluczowe
PL
zdrowie czlowieka
walory estetyczne
warzywa kapustne
warzywa ozdobne
Wydawca
-
Czasopismo
Aura
Rocznik
2005
Numer
04
Opis fizyczny
s.10-11,fot.,bibliogr.
Twórcy
autor
Kunicki E
Katedra Warzywnictwa z Ekonomiką Ogrodnictwa, Akademia Rolnicza, Krakow
autor
Libik A
Katedra Warzywnictwa z Ekonomiką Ogrodnictwa, Akademia Rolnicza, Krakow
Bibliografia
K. Elkner 1994. Niektóre lecznicze właściwości warzyw. Ogrodnictwo, 1, 21-22.
M. Horbowicz 2003. The occurrence, role and contents of glucosinolates in Brassica vegetables. Veg. Crops Research Bull. 58: 23-40.
Z. Janeczko 2003. Owoce i warzywa jako źródło prozdrowotnych substancji o właściwościach antyoksydacyjnych. Folia Hort., Suplement 2003/1, 23-25.
J. Lipecki, A. Libik 2003. Niektóre składniki warzyw i owoców o wysokiej wartości biologicznej. Folia Hort., Suplement 2003/1, 16-22.
B. J. Magee 1997. Some misconceptions about fruit and vegetables in human nutrition. HortTechnology 7(3), 234- 239.
E. A. S. Rosa, R. K. Heaney, G. R. Fenwick, C. A. M. Portas 1997. Glucosinolates in crop plants. Hort. Rev. vol., 19, 99-215. Edited by Jules Janick.
M. Yamaguchi 1983. World vegetables. Principles, production and nutritive values. Ellis Horwood Limited, Publishers. England.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-article-3117a2b5-5c8f-4c25-a5cd-f3500cda30a8
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.