PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1996 | 50 | 02 |

Tytuł artykułu

Skladniki recepturowe napojow bezalkoholowych na polskim rynku

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Przedstawiono charakterystykę głównych składników recepturowych napojów orzeźwiających. Wymagania jakościowe i funkcje żywieniowo- -technologiczne wody, substancji słodzących, kwasów spożywczych, dwutlenku węgla, substancji konserwujących, przeciwutleniaczy, barwników i aromatów, substancji zagęszczających oraz substancji wzbogacających, omówiono pod kątem polskiego ustawodawstwa żywnościowego.
EN
The paper presents nutritional, technological and functional characteristic of essential ingredients of beverages. The informations about quality and quantity of water, sweeteners, edible acids, CO2, conservants, antioxydants, colours, flavours, thickeners and nutritive additives are reviewed, according to Polish standarts.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

50

Numer

02

Opis fizyczny

s.13-15

Twórcy

  • Szkola Glowna Gospodarstwa Wiejskiego, ul.Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-2c55c412-3adb-4450-b968-278d80d176a6
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.