PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2002 | 53 | 3 |

Tytuł artykułu

Zawartosc tluszczu i sklad kwasow tluszczowych wybranych rynkowych produktow przekaskowych [orzechy, nasiona]

Warianty tytułu

EN
The fat and fatty acids content in selected snacks products [nuts, seeds]

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Określono zawartość tłuszczu oraz skład kwasów tłuszczowych w 13 wybranych produktach przekąskowych (orzechy, nasiona), dostępnych na rynku warszawskim w latach 2000-2001. Stwierdzono, że badane orzechy i nasiona odznaczają się zawartością tłuszczu w granicach od 41 do 68%. Tłuszcz ten bogaty jest w nienasycone kwasy tłuszczowe. Wyjątek stanowiły wiórki kokosowe, w których tłuszczu dominowały kwasy nasycone.
EN
The content of fat and fatty acids in 13 selected smack products (nuts and seeds) purchased on the marked in Warsaw region in 2000 have been investigated. The content of fat in examined products varied from 41 % to 68%. The fat of nuts and seeds was rich in unsaturated fatty acids, except cocoproduct.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

53

Numer

3

Opis fizyczny

s.237-241,rys.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Instytut Zywnosci i Zywienia, ul.Powsinska 61-63, 02-903 Warszawa
autor
autor
autor

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-28cc704c-9139-4d93-84b0-28f6b7b3389b
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.