PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1998 | 42 | 2 |

Tytuł artykułu

Effect of freezing on anabolic hormone residues in bovine and poultry meat samples

Autorzy

Treść / Zawartość

Warianty tytułu

Języki publikacji

EN

Abstrakty

EN
Studies on the effects of freezing meat with spiked hormones at residue levels have been made. Beef and poultry meat samples which contained diethylstilbestrol and 19-nortestosterone were stored frozen at -20°C. The hormones were quantified by high-performance liquid chromatography with UV detection after 2, 4 and 6 months. Diethylstilbestrol is stable under all of these conditions and shows only minor losses. There is a remarkable decrease in concentration of 19-nortestosterone in beef after 4 months. From the results it can be concluded that meat samples intended for hormone residues analysis, when stored frozen for a long period, can give false negative results for some compounds.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

42

Numer

2

Opis fizyczny

p.173-176

Twórcy

autor
  • National Veterinary Research Institute, 24-100 Pulawy, Poland

Bibliografia

  • 1. Vanoosthuyze K., Daeseleire E., Van Overbeke A., Van Peteghem C., Ermens A.: Analyst 119, 2655, 1994.
  • 2. Batjoens P., Brabander F.H., Smets F., Pottie G.: Analyst 119, 2607, 1994.
  • 3. Fink-Gremmels J., Leistner L.: Fleischwirtsch. 66, 1590, 1986.
  • 4. McMartin K.E., Kennedy K.A., Greenspan P., Alam S.N., Greiner P., Yam J.: J. environ. Pathol. Toxicol., 1, 279, 1978.
  • 5. Hendriks L., Gielen B., Leyssens L., Raus J.: Vet. Rec., 19, 192, 1994.
  • 6. Woźniak B., Wojtoń B.: Bull. vet. Inst. Pulawy 40, 55, 1996.
  • 7. Van der Merwe P., Pieterse J. W.: Analyst 119, 2651, 1994.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-2197ab80-f3f8-4205-8c28-364a6592d125
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.