PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1997 | 51 | 03 |

Tytuł artykułu

Zalety technologiczne i zywieniowe hydrolizatow bialkowych. Czesc I. Otrzymywanie i charakterystyka chemiczna

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W artykule omówiono sposoby otrzymywania hydrolizatów białkowych i czynniki decydujące o ich jakości. Przedstawiono też podstawowy skład chemiczny oraz skład aminokwasowy hydrolizatów białkowych. Zasygnalizowano ich znaczenie technologiczne i zalety żywieniowe.
EN
In the paper possible ways of receiving protein hydrolysates and factors of their quality are presented. Basic chemical compounds and amino acid composition are also introduced. Technological and nutritional significance of protein hydrolysates are showned.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

51

Numer

03

Opis fizyczny

s.6-8,31,rys.

Twórcy

autor
  • Akademia Rolnicza, ul.Wojska Polskiego 31, 60-624 Poznan

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-20523efd-f068-4b75-b91d-d22e92bb42e6
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.