PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2005 | 38 | Supl. |

Tytuł artykułu

Aktualne wymagania w zakresie oceny zawartosci cyny w srodkach spozywczych

Warianty tytułu

EN
Current requirements for assessement of tin content of foodstuffs

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Przedstawiono wymagania w zakresie dopuszczalnych zawartości cyny w środkach spożywczych jak również kryteria dla metod analitycznych stosowanych do badania zawartości cyny w żywności.
EN
Maximum levels for tin in canned foods, requirements for methods of sampling and sample preparation as well as performance criteria for methods of analysis for tin in canned foods were presented. The characteristic parameters for No 126/1988 method of Nordic Committee on Food Analysis recommended for tin determination in canned fruits and vegetables evaluated in NIH Food Research Department Laboratory comply with performance criteria for methods of analysis for tin fixed in Commission Directive 2004/16/EC.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

38

Numer

Opis fizyczny

s.241-244,tab.,bibliogr.

Twórcy

  • Panstwowy Zaklad Higieny, Warszawa
autor
autor
autor

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-1fd0999c-9293-48c5-b88d-2805b651468a
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.