PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1999 | 43 | 06 |

Tytuł artykułu

Dodatki w przetworstwie owocow i warzyw

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Autor omawia stosowanie w Polsce dodatków do żywności na przestrzeni tego stulecia, a szczególnie w okresie po 1980 r. Klasyfikuje dodatki do przetworów owocowych i warzywnych pod względem technologicznym i opisuje ich przykłady w poszczególnych kategoriach. Przedstawia istotny udział produktów owocowych i warzywnych w grupie żywności prozdrowotnej.
EN
Author analyses the using of additions to the food in Poland in the course of current century, particularly after 1980. He classifies the additions to the fruit and vegetable products with technological regards and describes the examples in particular categories. He presents essential participation of fruit and vegetable products in the group of pro-healthy nourishment.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

43

Numer

06

Opis fizyczny

s.12-15,tab.

Twórcy

autor

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-1f571104-385a-4700-a125-608600ce1b65
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.