PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1992 | 43 | 3-4 |

Tytuł artykułu

Oznaczanie pozostalosci antybiotykow w wybranych srodkach spozywczych pochodzenia zwierzecego

Treść / Zawartość

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Wykonane w latach 1986-1990 badania mleka i jaj wykazały obecność w tych produktach chloramfenikolu oraz streptomycyny (w mleku).
EN
Food products of animal origin were analysed in years 1986-1990 by Sanitary-Epidemiological Stations for the presence of antibiotics residues - chloramphenicol and streptomycin. In raw milk chloramphenicol (trace) was found in 9 out 938 samples, streptomycin (3,66-19,67 ppm) in 28 out 251. In eggs chloramphenicol (trace) was present in 5 out 866 samples. In milk powder chloramphenicol was not detected.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

43

Numer

3-4

Opis fizyczny

s.241-244,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Panstwowy Zaklad Higieny, Warszawa
autor

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-1d57f3e5-276f-4674-b1e8-4ae1d2ce9041
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.