PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników

Czasopismo

1999 | 44 | 04 |

Tytuł artykułu

Wybrane zagadnienia z technologii pakowania produktow spozywczych do metalowych opakowan konserwowych

Autorzy

Warianty tytułu

EN
Selected problems from the technology of food packing into metal preserve cans

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Konserwy wytwarzane z mięsa, ryb, grzybów i warzyw, z dodatkiem tłuszczy, przypraw i konserwantów wymagają opakowań o odpowiedniej konstrukcji z właściwymi powłokami ochronnymi. W procesie pakowania trzeba zwracać szczególną uwagę na odpowietrzanie napełnianych opakowań i właściwą temperaturę pakowanych produktów.
EN
Preserves made of meat, fish, mushrooms and vegetables with the addition of fats, flavourings and preservatives require packaging of suitable structure and with appropriate protective coatings. In packing processes, special attention should be paid to the venting of packages being filled and proper temperature of packed products.

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Czasopismo

Rocznik

Tom

44

Numer

04

Opis fizyczny

s.30-31,fot.

Twórcy

autor
  • Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-1b8aa702-5cc3-46ee-a8f3-266ee1a606ee
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.