PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1998 | 42 | 09 |

Tytuł artykułu

Jakosc jeczmienia, warunki slodowania a zawartosc beta-glukanu w brzeczce [2]

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W artykule omówiono wpływ odmiany jęczmienia, warunków słodowania i dodatku preparatu o właściwościach utleniających na parametry technologiczne i chemiczne słodu i jakości brzeczki.
EN
The influence of malt variety, the malting condition and the addition of the oxidising preparate on the chemical parameters of malt and its quality were discussed in this article.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

42

Numer

09

Opis fizyczny

s.34-36,tab.,wykr.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Instytut Biotechnologii Przemyslu Rolno-Spozywczego, 02-532 Warszawa, ul.Rakowiecka 36

Bibliografia

  • [1] Moll M.: Monatsschr.f.Brauwiss. 1997,1/2,12
  • [2] Gjertsen P.: Proc. Am. Soc. Brew. Chem. 1966, 113
  • [3] Barrett J. i współprac.: J. Inst. Brew. 1973,79, 407
  • [4] Gjertsen P.: Brew. Dig. 1970, 45, 9, 68
  • [5] Harris J. O.: J. Inst. Brew. 1968, 74, 500
  • [6] Luchsenger W.: Brew, Dig. 1967, 42, 2, 56
  • [7] Smart J. G. i współprac.: Am. Soc. Brew. Chem. 1993, 51, 3, 88
  • [8] Brewing Distilling International 1997, 28, 5, 20-25
  • [9] Brudzyński A.: PFiOW 1997, 41, 2, 7
  • [10] Baca E. i współprac.: Problemy w technologii produkcji piwa i słodu, Seminarium 4-5 marca 1997, Inst. Biot. Przem. Rolno-Spoż., Warszawa
  • [11] Proceeding 255-th Congr. Bruksela 1995, s. 241-248
  • [12] Kasperowicz B.: PFiOW, 1995, 40-41
  • [13] Informator 152/1995 COBORU w Słupi Wielkiej
  • [14] Baca E., Michałowska D.: Jakość jęczmienia, warunki słodowania a zawartość ß-glukanu w brzeczce, PFiOW, 1997
  • [15] Angelino S.AG.F.: Macking Bode H.C.M.: Monatschr. f. Brauwiss. 1992, 45, 1/2, 53
  • [16] Angelino S.AG.F.: Monatschr. f. Brauwiss. 1992, 45, 12, 58
  • [17] Melbregor A. W., VinX. S.: J. Am. Soc. Brew. Chem. 1990, 48, 2, 82-84
  • [18] Molina-Cano J. L. i współpr.: Monatschr. f. Brauwiss. 1991, 44, 4, 141-142
  • [19] Zahn Th.: Monatschr. f. Brauwiss. 1991,44,4, 146
  • [20] Haselmore R. M. i współpr.: Proc. Conv. Inst. Brew. 1990, 21, 79-82
  • [21] Mc Donald A. M. L. i współpr.: J. Cereal Sci. 1991, 13, 1, 93-112
  • [22] Angelino S.AG.F. i współpr.: Monatschr. f. Brauwiss. 1991, 44, 4, 145
  • [23] Smith D. B. : Monatschr. f. Brauwiss. 1992,45, 5, 174
  • [24] Mc Loed L. C. i współpr.: Monatschr. f. Brauwiss. 1992, 45, 5, 134

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-0f12c701-43fc-457e-885f-74d761a1e490
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.