PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1997 | 41 | 10 |

Tytuł artykułu

Nowe spojrzenie na wskazniki warunkujace wartosc technologiczna jeczmienia i slodu browarnego

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W artykule omówiono szczegółowo parametry przydatności słodowniczej jęczmienia ( m.in. żywotność ziarna, jego ocenę mechaniczną, wskaźnik minimalnego czasu kiełkowania) a także wskaźnik jakości słodu piwowarskiego i ich uwarunkowania.
EN
Parameters of the malting usefulness of barley including grain vitality, its mechanical evaluation, indicator of minimal germination time together with indicators of the brewing malt quality were discussed in this article.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

41

Numer

10

Opis fizyczny

s.18-22,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Instytut Biotechnologii Przemyslu Rolno-Spozywczego, 02-532 Warszawa, ul.Rakowiecka 36

Bibliografia

  • [1] Moll M.: Monatsschrift f. Brauwiss, t. 49, 1996, 3/4, s. 92-97.
  • [2] Moll M.: Monatsschrift f. Brauwiss, t. 49, 1996, 5/6, s. 171-177.
  • [3] Moll M.: Monatsschrift f. Brauwiss, t. 49, 1996, 9/10, s. 283-296.
  • [4] Moll M.: Monatsschrift f. Brauwiss, t. 50, 1997, 1/2, s. 12 57.
  • [5] Kosař K.: Kvasny Průmysl t. 42, 1996, nr 6, s. 201-206.
  • [6] Wittmun G.: Forumd. Brau., t. 36, 1983, nr 3, s. 58 62.
  • [7] Gołębiewski T.: Przem. Ferm. Ow. Warz., t. 12, 1968, nr 6, s. 1-9.
  • [8] Gołębiewski T.: Przem. Ferm. i Ow. Warz., t. 12, 1968, nr 8/9, s. 9-12.
  • [9] Gołębiewski T.: Pr. Inst. Lab. Bad. Przem. Spoż., t. 19, 1969, nr 1, s. 355 -15.
  • [10] Gołębiewski T.: Pr. Inst. i Lab. Bad. Przem. Spoż., 1.18,1968, nr 2, s. 5-28
  • [11] Gołębiewski T., Strzelec B., Dymowski P.: Pr. Inst. i Lab. Bad. Przem. Spoż., t. 19, 1969, nr 1, s. 19-26
  • [12] Gołębiewski T.: Pr. Inst. i Lab. Bad. Przem. Spoż., t. 18,1968, nr 3, s. 5-33.
  • [13] Gołębiewski T., Trzebuchowska E.: Prace Inst. i Lab. Bad. Przem. Spoż., t. 19, 1969, nr 4, s. 747 753.
  • [14] Brudzyński A.: Przem. Ferm. i Ow. Warz., 1993, nr 3, s. 8-9.
  • [15] Brudzyński A.: Przem. Ferm. i Ow. Warz., 1997, nr 2, s. 7 8.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-0b519127-a7c9-440a-acc4-3b66ebabcde1
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.