Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Bromatologia i Chemia Toksykologiczna
Rocznik
2011
Tom
44
Numer
4
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
4
artykuł:
Narażenie dzieci na pozostałości pestycydów w jabłkach
(
Lozowicka B.
,
Kaczynski P.
,
Rutkowska E.
,
Jankowska M.
)
artykuł:
Oddziaływanie fibryny ze związkami rtęci, angiogennymi czynnikami oraz z nowozsyntetyzowanymi związkami fosfohydrazonowymi pochodnymi chromonu i kumaryny. Cz. II. Badania własne
(
Michalska M.
)
artykuł:
Składniki odżywcze i nieodżywcze w surowych i przetworzonych orzeszkach ziemnych (Arachis hipogea)
(
Sikora E.
,
Liszka P.
)
artykuł:
Skład chemiczny suszu różnych gatunków Yerba mate
(
Florczak J.
,
Karmanska A.
,
Wedzisz A.
,
Brozek E.
)
artykuł:
Ocena zawartości wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych (WWA) w oleju rzepakowym produkowanym w Polsce
(
Starski A.
,
Jedra M.
)
artykuł:
Aminy biogenne w żywności
(
Cieslik I.
,
Migdal W.
)
artykuł:
Antykancerogenne składniki warzyw kapustnych i ich znaczenie w profilaktyce chorób nowotworowych
(
Szwejda-Grzybowska J.
)
artykuł:
Ocena zanieczyszczenia kadmem wybranych warzyw, nasion i roślin strączkowych
(
Grembecka M.
,
Szefer P.
)
artykuł:
Chelatowanie jonów żelaza (II) jako metoda badania właściwości antyoxydacyjnych herbaty
(
Kusztal D.
,
Mielczarek C.
)
artykuł:
Zawartość witaminy B1 oraz witaminy C w wybranych herbatach
(
Stanczyk A.
,
Kaczmarczyk M.
,
Landsmann A.
)
artykuł:
Oznaczanie zawartości ryboflawiny w wybranych częściach drobiu za pomocą metody fluorymetrycznej
(
Szczuko M.
,
Mierzwa M.
,
Zych A.
,
Alchimowicz M.
,
Seidler T.
)
artykuł:
System HACCP jako czynnik zwiększający zaufanie klientów zakładów gastronomicznych
(
Cieslik E.
,
Gebusia A.
,
Kosciej A.
,
Lebedynska M.
)
artykuł:
Analiza spożycia suchych nasion roślin strączkowych w latach 1999-2008 w Polsce
(
Gornicka M.
,
Pierzynowska J.
,
Wisniewska M.
,
Frackiewicz J.
)
artykuł:
Oddziaływanie fibryny ze związkami rtęci, angiogennymi czynnikami oraz z nowozsyntetyzowanymi związkami fosfohydrazonowymi pochodnymi chromonu i kumaryny. Cz. I. Fibryna jako czynnik angiogenny
(
Michalska M.
)
artykuł:
Wpływ diety, zróżnicowanej pod względem zawartości fitoestrogenów, na układ rozrodczy samców myszy
(
Macura B.
,
Sliwa L.
)
artykuł:
Ocena skażenia kadmem i ołowiem makaronów
(
Kot A.
,
Zareba S.
,
Wyszogrodzka-Koma L.
,
Staszowska M.
)
artykuł:
Analiza składników olejku pieprzu czarnego i białego oznaczone techniką GC/MS
(
Kozlowska-Lewecka M.
,
Wesolowski W.
,
Borowiecka J.
)
artykuł:
Zawartość fitosteroli w przetworach zbożowych typu musli
(
Drzewicka M.
,
Stoinska A.
,
Grajeta H.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.