Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny
Rocznik
1968
Tom
19
Numer
1
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
1
artykuł:
Mineralizacja na sucho stosowana przy oznaczaniu cyny w żywności
(
Gajek O.
,
Klimczak H.
)
artykuł:
Występowanie pasożytów przewodu pokarmowego u dzieci i personelu w przedszkolach na terenie wiejskim w pow. kluczborskim
(
Kurdziel Z.
)
artykuł:
Ocena modyfikacji sfigmomanometru
(
Kopczynski J.
,
Zdunkiewicz L.
)
artykuł:
O stosowaniu w rolnictwie grzybobójczych organicznych połączeń rtęci i ich toksyczności
(
Piechocka J.
)
artykuł:
O niektórych fizykochemicznych własnościach badanych barwników spożywczych
(
Kotkowski S.
,
Machoy Z.
)
artykuł:
Ocena wartości środków myjących do dekontaminacji skóry skażonej 131J
(
Grzymala W.
,
Gajewski A. K.
,
Majle T.
,
Rozycki Z.
)
artykuł:
Badania wartości odżywczej borowika. Część II. Poziom aminokwasów egzogennych, wapnia, fosforu, żelaza i substancji tłuszczowych w borowiku szlachetnym (Bolestus edulis)
(
Mlodecki H.
,
Lasota W.
,
Trela A.
)
artykuł:
Zastosowanie fluorescencji do oceny działania preparatów dezynfekcyjnych na zarodniki grzybów chorobotwórczych
(
Janicka T.
,
Radwanski Z.
,
Wojciak Z.
)
artykuł:
Oznaczanie wrażliwości na antybiotyki szczepów gronkowców koagulazododatnich, wyizolowanych z produktów żywnościowych
(
Malik K.
)
artykuł:
Wyniki badań nad adaptacją metody, w której zastosowano szczep z Euglena gracilis do oznaczania witaminy B12 w małych ilościach krwi pobieranej z palca
(
Bodganska H.
,
Gluzinska W.
)
artykuł:
Zawartość popiołu i fosforu oraz przewodnictwo właściwe i aktywność fosfatazy w jasnych miodach handlowych
(
Andrelowicz A.
,
Kotlarek J.
)
artykuł:
Zawartość kwasów tłuszczowych w lipidach ziarna żyta
(
Ziombski H.
)
artykuł:
Badanie biologicznych właściwości związków selenu. Wpływ związków selenu na aktywność oksydazy bursztynianowej
(
Sluzewska L.
)
artykuł:
Wpływ zanieczyszczeń powietrza atmosferycznego na stan aparatu ochronnego oka dzieci szkolnych
(
Maziarka S.
,
Mroz E.
)
artykuł:
Enzymatyczna hydroliza kazeiny zdenaturowanej ultradźwiękami
(
Slawinski P.
,
Niewiarowska-Pawlus A.
)
artykuł:
Wartość odżywcza pieczywa polskiego. Część V. Niektóre właściwości techologiczne i organoleptyczne trzech gatunków pieczywa rynkowego produkowanego w Warszawie w 1964 r.
(
Bartnik J.
,
Trzebska-Jeske I.
,
Lipinska I.
,
Mochnacka-Lawacz H.
,
Secomska B.
,
Pantorin I.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.