PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2013 | 57 | 01 |
Tytuł artykułu

Ekstruzja w przetwórstwie rolno-spożywczym. Cz.I. Produkcja chrupek i wielosmakowych przekąsek zbożowqych

Autorzy
Warianty tytułu
EN
Extrusion-cooking in agri-food industry. Part 1. Production of multi flavor cereal snacks
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Wydawca
-
Rocznik
Tom
57
Numer
01
Opis fizyczny
s.2-4,rys.,fot.,bibliogr.
Twórcy
autor
Bibliografia
  • Guy R.: Extrusion cooking, Technologies and applications, CRC Press Inc., Boca Ration, FL., 2001.
  • Harper J.M.: Extrusion of Foods, CRS Press, Florida, 1981.
  • Mercier., Linko P., Harper J.M.: Extrusion cooking, American Association of Cereal Chemists Inc., St. Paul, Minnesota, USA, 1998.
  • Mościcki L.: Wytłaczarka spożywcza (ekstruder) do surowców roślinnych, projekt wynalazczy AR Lublin, Nr 13, 1983.
  • Mościcki L.: Sposób produkcji chrupek kukurydzianych na wytłaczarkach spożywczych produkcji ZMCh Metalchem, projekt wynalazczy AR Lublin, 2, 1985.
  • Mościcki L., Pyś D.: Bębny uszlachetniające ekstrudaty typu 01IZ1, Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego, 2, 31-33, 1993.
  • Mościcki L.: Technika ekstruzji w przetwórstwie rolno-spożywczym, Wyd. specjalne „Przeglądu Zbożowo-Młynarskiego", Warszawa, maj, 2000.
  • Mościcki L. Wojtowicz A., Mitrus M.: Technika ekstruzji w przetwórstwie rolno-spożywczym, PWRiL, Warszawa 2007.
  • Mościcki L. (Ed): Extrusion-Cooking Techniques, Wiley-VCH Verlag GmbH, 2011.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-a74aa9d1-40ce-477a-ab84-0e571ba0ce6d
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.