PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1987 | 43 | 12 |

Tytuł artykułu

Hippophagia - czynność wstydliwa?

Autorzy

Warianty tytułu

EN
Hippophagia - a bashful function

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

43

Numer

12

Opis fizyczny

s.748-751,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Katedra Higieny Produktów Zwierzęcych, Wydział Weterynaryjny, Akademia Rolnicza we Wrocławiu, ul. Norwida 31, 50-375 Wrocław
  • ul. Ołtaszyńska 5, 53-010 Wrocław

Bibliografia

  • 1. Drieux H.: Oświadczenie ustne na Eighth Intern. WAVFH Symposium, Royal College of Surgeons, Dublin — Ireland, Aug. 30th — Sept. 4th, 1981.
  • 2. Grzybowski S.: Historia Irlandii. Ossolineum, Wrocław 1977.
  • 3. Jach J.: Uboje koni do celów spożywczych (praca zaliczeniowa) Studium Podypl. Hig. Technol. Prod. Zwierz., Wrocław, 1982.
  • 4. Jestin C., Bouvet E., Ancelle T.: Proc. 2nd World Congress Foodborne Infections and Intoxications, 26—30 May 1, 258, 1986.
  • 5. Kosiń A.: Uboje koni na Śląsku (praca zaliczeniowa) Studium Podypl. Hig. Technol. Prod. Zwierz., Wrocław, 1982.
  • 6. Magistrat Wrocławia: Schlachthof und Viehmarkt zu Breslau. J. U. Kernʼs Verlag (Max Müller), Breslau 1900.
  • 7. Maleczyński K.: Historia Śląska. T. I, cz. I, Ossolineum, Wrocław 1960.
  • 8. Meyer H.: Meyers Lexikon. T. 2, Bibliographisches Inst., Leipzig 1925.
  • 9. Müller R.: Schlesisches Lesebuch — mein Schlesierland. T. II, Verlag W. Crüwell Dortmund (brak daty wydania).
  • 10. Ostertag R.: Lehrbuch der Schlachtvieh und Fleischbeschau. F. Enke Verlag, Stuttgart 1932.
  • 11. Pawelczyk W.: Uboje koni do celów spożywczych (praca zaliczeniowa) Studium Podypl. Hig. Technol. Prod. Zwierz., Wrocław 1982.
  • 12. Perroy E.: Historia Francji. T. I, Książka i Wiedza, Warszawa 1969.
  • 13. Pflueger E.: Arch. ges. Physiol., 80, 111, 1900.
  • 14. Rosen-Przeworska J.: Religia Celtów. Ossolineum, Warszawa 1971.
  • 15. Sarapata M.: Uboje koni do celów spożywczych na Pomorzu Gdańskim, (praca zaliczeniowa) Studium Podypl. Hig. Technol. Prod. Zwierz., Wrocław 1982.
  • 16. Schmidt K., Schaefer R.: Fleisch Milchhyg., nr 12, 225, 1939.
  • 17. Urbańczyk S.: Religie pogańskich Słowian. Bibl. Studium Słow. UJ, Kraków 1947.
  • 18. Wagemann H.: Fleischwirtschaft 15, 298, 1963.
  • 19. Wartenberg L.: Wojskowy Przegląd Wet. 2, 29, 1956.
  • 20. Więckowski В.: Kontrola rynku mięsnego ... w Poznaniu od XVI do początku XX w. Praca dokt., Poznań 1974.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-a5fc589b-892a-4f46-9d88-3442a934b93c
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.