PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2009 | 49 | 2 |
Tytuł artykułu

Trachycera advenella (Zinck.) (Lepidoptera, Pyralidae) - nowy szkodnik aronii czarnoowocowej

Warianty tytułu
EN
Trachycera advenella (Zinck.) (Lepidoptera, Pyralidae) a new pest on black chokeberry (Aronia melanocarpa)
Języki publikacji
PL
Abstrakty
EN
Słowa kluczowe
PL
Wydawca
-
Rocznik
Tom
49
Numer
2
Opis fizyczny
s.531-534,tab.,bibliogr.
Twórcy
  • Katedra Entomologii, Uniwersytet Przyrodniczyw Lublinie, ul.Leszczyńskiego 7, 20-069 Lublin
Bibliografia
  • Beime B.P. 1952. British Pyralid and Plume Moths. Londyn, 208 ss.
  • Chlebowska D. 1999. Uprawa Aronii. lnst. Sad. i Kwiac., Skiemiewice, 16 ss.
  • Chlebowska D., Smolarz K. 1988. Wstępne wyniki plonowania aronii w SZD w Dąbrowicach Sad Nowocz. 11: 21-24.
  • Eggert P. 1986. Aronia czarnoowocowa. Sad Nowocz. 11 : 15-19.
  • Goater B. 1986. British Pyralid Moths. A Guide to their ldentification. Harley Books, 175 ss.
  • Hasenfuss I. 1960. Die Larvalsystcmatik der Zünsler (Pyralidae) Abh. Larval-syst. Insekten 5 263 ss.
  • Hołubowicz T. 1996. Zasady zakładania i prowadzenia plantacji aronii w Wielkopolsce. s. 52-55 W: Materiały 2 Konferencji „Nowe Rośliny i Technologie w Ogrodnictwie”. Poznań 17-19 września 1996.
  • Kleparski J. 2003. Aronia. Hasło Ogrodnicze 2: 4-5.
  • Makosz E. 2007. Szanse Rozwoju Polskiego Sadownictwa. Lublin 2007. Plantpress, 140 ss.
  • Palm E. 1986. Nordeuropas Pyralider, Danmarks Dyreliv Bind 3. Fauna Bøger, Kobenhawn 287 ss.
  • Slamka F. 1997. Die Zünslerartigen (Pyraloidea) Mitteleuropas. Bratislava, 112 ss.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-a25eb985-91c1-4c60-916d-983699dc0b7e
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.