Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywność Nauka Technologia Jakość
Rocznik
2015
Tom
22
Numer
3
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
3
artykuł:
Twórcy polskiej nauki o żywności, Polscy uczeni po II Wojnie Światowej prof.dr hab.Henryk Gąsiorowski (1922-2010)
(
Obuchowski W.
)
artykuł:
XX Krajowa Konferencja Młodej Kadry Naukowej i IV Sesja Międzynarodowa „Żywność – Jakość i Perspektywy” 14-15 maja 2015, Rzeszów
(
Przeor M.
,
Kluz M.
)
artykuł:
Wpływ ogrzewania mikrofalowego nasion rzepaku na wydajność i jakość wytłoczonego oleju
(
Rekas A.
,
Wisniewska K.
,
Wroniak M.
)
artykuł:
Interakcje składników żywności
(
Kostyra H.
,
Kostyra E.
)
artykuł:
Problematyka żywnościowa w ustawodawstwie polskim i unijnym
(
Morkis G.
)
artykuł:
Zawartość wybranych składników mineralnych i anionów nieorganicznych w sokach drzewnych z terenu Podkarpacia
(
Bilek M.
,
Stawarczyk K.
,
Luczaj L.
,
Cieslik E.
)
artykuł:
Ocena zmian struktury suszonej tkanki wiśni poddanej wstępnie obróbce osmotycznej wspomaganej ultradźwiękami
(
Siucinska K.
,
Dyki B.
,
Murgrabia A.
,
Pieczywek P. M.
,
Konopacka D.
)
artykuł:
Wpływ surowca i parametrów procesu na cechy sensoryczne i fizyczne ekstrudowanych przekąsek
(
Peksa A.
,
Rytel E.
,
Tajner-Czopek A.
,
Kita A.
,
Danilcenko H.
,
Jarenie E.
,
Figiel A.
,
Lech K.
,
Miedzianka J.
,
Drozdz W.
)
artykuł:
Skład tuszki i jakość mięsa bażantów zwyczajnych (Phasianus colchicus colchicus) w zależności od płci ptaków
(
Mieczkowska A.
,
Kokoszynski D.
,
Wasilewski R.
,
Bernacki Z.
)
artykuł:
Wybrane determinanty wizerunku produktu spożywczego
(
Baruk A. I.
,
Bialoskurski S.
)
artykuł:
Aktywność przeciwutleniająca ekstraktów polifenolowych z owoców czerwonej porzeczki i żurawiny w odniesieniu do błony erytrocytów
(
Bonarska-Kujawa D.
,
Cyboran S.
,
Oszmianski J.
,
Kleszczynska H.
)
artykuł:
Analysis of the ability to form 2-phenylethyl alcohol by Galactomyces geotrichum MK017
(
Grygier M.
,
Majcher M.
,
Myszka K.
)
artykuł:
Odpowiedź komórek Lactobacillus brevis na stres osmotyczny zbadana metodą cytometrii przepływowej
(
Olszewska M. A.
,
Kocot A.
,
Gryn M.
,
Laniewska-Trokenheim L.
)
artykuł:
Przeżywalność szczepów Lactobacillus wyizolowanych z żywności w warunkach modelowego przewodu pokarmowego
(
Rzepkowska A.
,
Zielinska D.
,
Kolozyn-Krajewska D.
)
artykuł:
Właściwości przeciwutleniające kwasu kawowego i jego pochodnych
(
Kolodziejczyk-Czepas J.
,
Szejk M.
,
Pawlak A.
,
Zbikowska H. M.
)
artykuł:
Ocena czynników decydujących o prawidłowości pomiaru właściwości reologicznych skrobi modyfikowanych
(
Malyszek Z.
,
Makowska A.
,
Smentek J.
,
Kubiak P.
,
Le T.-B. J.
,
Lewandowicz G.
)
artykuł:
Ocena aktywności przeciwdrobnoustrojowej i przeciwutleniającej szałwii lekarskiej w produkcie mięsnym
(
Hac-Szymanczuk E.
,
Cegielka A.
)
artykuł:
Ciepłooporność Mycobacterium avium subsp. Paratuberculosis
(
Berthold-Pluta A.
,
Pluta A.
,
Olkowski M.
,
Ostrowska A.
)
artykuł:
Biologicznie aktywne peptydy uwalniane z białek żywności
(
Darewicz M.
,
Borawska J.
,
Minkiewicz P.
,
Iwaniak A.
,
Starowicz P.
)
artykuł:
Wpływ dodatku układu laktoza - maltodekstryna na właściwości termiczne i funkcjonalne kompleksów beta-laktoglobuliny z palmitynianem retinylu
(
Gorska A.
,
Ostrowska-Ligeza E.
,
Szulc K.
,
Wirkowska-Wojdyla M.
,
Brys J.
)
artykuł:
Przeżywalność szczepu Staphylococcus aureus ATCC 25923 w probiotycznym i synbiotycznym bananowo-mlecznym napoju fermentowanym podczas przechowywania
(
Jalosinska M.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.