PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1998 | 24 |
Tytuł artykułu

Znaczenie geomorfologii w regionalizacji fizycznogeograficznej i typologii krajobrazów

Autorzy
Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Słowa kluczowe
PL
Wydawca
-
Rocznik
Tom
24
Opis fizyczny
s.117-127,tab.,bibliogr.
Twórcy
autor
Bibliografia
  • Annand D., 1980, Nauka o landšafte, Moskva, 1975, Wyd. polskie: Nauka o krajobrazie, PWN, Warszawa.
  • Demek J. (i in.), 1965, Geomorfologie ćeských zemí, Praha.
  • Klimaszewski M. (i in.), 1972, Geomorfologia Polski, t. I. Polska południowa, PWN, Warszawa.
  • Kondracki J., 1967, Podstawy regionalizacji fizycznogeograficznej, wyd. II, PWN, Warszawa.
  • Kondracki J., 1978, Geografia fizyczna Polski, wyd. III, PWN, Warszawa.
  • Král V., 1968, Stan aktualny fizycznogeograficznej regionalizacji Czechosłowacji, Prace Geogr., 69, IG PAN, Warszawa.
  • Neef E., 1963, Topologische und chronologische Arbeitsweise in der Landschaftsforschung, Pet. Mitt.
  • Problemy regionalizacji fizycznogeograficznej, 1968, Materiały z sympozjum zorganizowanego przez Polskie Towatrzystwo Geograficzne w dniach 16-24 września 1966 r., Prace Geogr., 69, IG PAN, Warszawa.
  • ponadto:
  • Narodowy Atlas Polski, 1973-1978, IG PAN - Ossolineum, Warszawa-Wrocław, Plansze: 12, 14, 15, 16, 17, 40, 41.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-9abebf65-2d20-4e35-b679-074bb3525575
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.