Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
07
Czasopismo
Roczniki Technologii i Chemii Żywnosci
Wydawca
-
Rocznik
1961
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
07
artykuł:
Badania nad metodą Pijanowskiego. II - Oznaczenie ogólnej witaminy C w gotowanych posiłkach
(
Bozyk Z.
,
Goch H.
)
artykuł:
Próba klasyfikacji drożdży winiarskich metodą Gray`a
(
Jakubowska J.
,
Rzedowska H.
,
Rzedowski W.
)
artykuł:
Badania nad metodą pijanowskiego. I. Porównanie niektórych metod miareczkowanych oznaczenia sumy kwasu askorbinowego i dehydroaskorbinowego w wybranych surowcach roślnnych
(
Krauze S.
,
Bozyk Z.
,
Ociepka W.
)
artykuł:
Odwapnianie klarówki za pomocą kationitu w cyklu sodowym i amonowym
(
Zagrodzki S.
,
Walerianczyk E.
,
Zalicki J.
)
artykuł:
Niektóre czynniki stymulujące wzrost Thermobacterium delbrucki
(
Nowakowska A.
)
artykuł:
Skręcalność właściwa skrobi ziemniaczanych różnego pochodzenia
(
Samotus B.
)
artykuł:
Zastosowanie Wymieniaczy Jonowych w Złożach Mieszkanych do Oczyszczania Produktów Rafinerskich
(
Zagrodzki S.
,
Walerianczyk E.
)
artykuł:
Studia nad podnoszeniem warości dietetycznej serów twarogowych przy pomocy pleśni Oospora lactis
(
Dluzewski M.
,
Pijanowski E.
,
Zmarlicki S.
)
artykuł:
Badania nad metodą Pijanowskiego III. Błąd systematyczny, precyzja i dokładność wielkośći odzysków kwsu askorbinowego w gotowanych posiłkach
(
Bozyk Z.
)
artykuł:
Wpływ tłoczenia, ekstrakcji, odkwaszania i bielenia na stabilność oleju rzepakowego
(
Rutkowski A.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.