PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników

Czasopismo

2017 | 08 |

Tytuł artykułu

Zagrożenia bezpieczeństwa zdrowotnego mięsa i przetworów mięsnych

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Stosowany obowiązkowo w UE w przedsiębiorstwach branży spożywczej, od ponad dziesięciu lat, system HACCP przyczynił się do zwiększenia bezpieczeństwa produkowanej żywności. Jest on obecnie najbardziej skutecznym sposobem przeciwdziałania zagrożeniom bezpieczeństwa żywności, zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywnościowego oraz zapobiegania zakażeniom i zatruciom pokarmowym w całym łańcuchu żywnościowym. Przez skuteczną eliminację zagrożeń bezpieczeństwa żywności oraz ich systematyczną i efektywną kontrolę pozwala on na zapewnienie konsumentom żywności bezpiecznej o odpowiedniej jakości [1].

Wydawca

-

Czasopismo

Rocznik

Numer

08

Opis fizyczny

s.58,60,62,64,wykr.

Twórcy

autor
  • Katedra Przetwórstwa i Towaroznawstwa Rolniczego, Uniwersytet Rzeszowski, Rzeszów
autor
  • Katedra Przetwórstwa i Towaroznawstwa Rolniczego, Uniwersytet Rzeszowski, Rzeszów

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-95c9ef82-c198-4b65-8907-5721d203ebae
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.