Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywność Nauka Technologia Jakość
Rocznik
2015
Tom
22
Numer
2
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
2
artykuł:
Problematyka żywnościowa w ustawodawstwie polskim i unijnym
(
Morkis G.
)
artykuł:
Rzetelność narzędzia FRL (Food Related Lifestyles) w polskim środowisku kulturowym
(
Balon U.
,
Dziadkowiec J.
,
Sikora T.
)
artykuł:
Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis – występowanie w mleku surowym i w produktach mlecznych
(
Berthold-Pluta A.
,
Pluta A.
,
Olkowski M.
,
Ostrowska A.
)
artykuł:
Wpływ przeestryfikowania enzymatycznego na wartość żywieniową tłuszczu zastosowanego do wypieku ciastek dla dzieci
(
Wirkowska-Wojdyla M.
,
Brys J.
,
Gorska A.
,
Ostrowska-Ligeza E.
)
artykuł:
Wpływ różnych warunków fermentacji alkoholowej melasy na jej intensyfikację i jakość otrzymanego spirytusu
(
Kotarska K.
,
Dziemianowicz W.
)
artykuł:
Higiena w zakładach gastronomicznych wytwarzających żywność w obecności konsumenta
(
Trafialek J.
,
Czarniecka-Skubina E.
,
Kolozyn-Krajewska D.
,
Palubicki B.
,
Makuszewska K.
)
artykuł:
Wpływ pulsacyjnego pola elektrycznego na kinetykę zamrażania immersyjnego, rozmrażania oraz właściwości mechaniczne marchwi
(
Wiktor A.
,
Schulz M.
,
Voigt E.
,
Knorr D.
,
Witrowa-Rajchert D.
)
artykuł:
Wpływ jonów metali dwuwartościowych na właściwości reologiczne matrycy polisacharydowej z wytłoków jabłkowych
(
Cybulska J.
,
Mierczynska J.
,
Pieczywek P.
,
Stasiak M.
,
Zdunek A.
)
artykuł:
Wpływ fal ultradźwiękowych na przebieg suszenia i wybrane właściwości tkanki buraka cukrowego
(
Fijalkowska A.
,
Nowacka M.
,
Witrowa-Rajchert D.
)
artykuł:
Charakterystyka aktywności biologicznej fosfolipidów żółtka
(
Siepka E.
,
Bobak L.
,
Gladkowski W.
)
artykuł:
Profil kwasów tłuszczowych mięsa, ikry i wątroby ryb
(
Kaliniak A.
,
Florek M.
,
Skalecki P.
)
artykuł:
Food safety culture assessment examplified by two companies
(
Wisniewska M.
,
Zamojska A.
)
artykuł:
Interakcje składników żywności
(
Kostyra H.
,
Kostyra E.
)
artykuł:
Wpływ płatkowania nasion i niskotemperaturowej hydrotermicznej obróbki płatków na parametry procesu tłoczenia i cechy jakościowe oleju lnianego
(
Minkowski K.
,
Kalinowski A.
,
Krupska A.
)
artykuł:
Twórcy polskiej nauki o żywności. Polscy uczeni po II Wojnie Światowej prof.dr Stanisław Lech Jankowski (1914-2006)
(
Jankowski T.
)
artykuł:
Wpływ ditlenku węgla w stanie nadkrytycznym na wybrane wyróżniki jakości utrwalanego soku truskawkowego
(
Marszalek K.
,
Wozniak L.
,
Skapska S.
)
artykuł:
Porównanie wybranych właściwości biologicznych czosnku (Allium sativum L.) pochodzącego z Polski i Chin
(
Matysiak M.
,
Gawel-Beben K.
,
Rybczynska K.
,
Gminski J.
,
Surma S.
)
artykuł:
Wpływ rodzaju opakowania i warunków przechowywania na wybrane cechy jakości oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
(
Wroniak M.
,
Rekas A.
,
Piekarniak I.
)
artykuł:
Aktywność i stabilność katalazy immobilizowanej w kapsułkach alginianowych w aplikacjach przemysłowych
(
Trusek-Holownia A.
)
artykuł:
Profil związków lotnych europejskich szynek surowo dojrzewających jako wskaźnik ich jakości i autentyczności
(
Karpinski P.
,
Latkowska M.
,
Kruszewski B.
,
Kuzma P.
,
Obiedzinski M. W.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.