Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Bromatologia i Chemia Toksykologiczna
Rocznik
2018
Tom
51
Numer
4
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
4
artykuł:
Analiza suplementów diety stosowanych przez studentów Uniwersytetu Medycznego
(
Jarzabska E.
,
Zujko K.
,
Zujko M. E.
)
artykuł:
Zawartość wybranych pierwiastków w tranach płynnych dostępnych na rynku krajowym
(
Zurek N.
,
Szwerc W.
,
Bilek M.
,
Slowik K.
,
Kocjan R.
)
artykuł:
Wpływ wybranych aminokwasów szlaku przemian tryptofanu na układ naczyniowy
(
Majewski M. S.
,
Zebrowski F.
)
artykuł:
Substancje o działaniu antyoksydacyjnym w żywności pochodzenia roślinnego i metody ich ekstrakcji
(
Brzezinska J.
,
Blazejewicz D.
,
Grembecka M.
,
Brzezicha-Cirocka J.
,
Szefer P.
)
artykuł:
Bezzasadne utożsamianie kwasów tłuszczowych izomerii trans z nasyconymi, w oświadczeniach żywieniowych i zdrowotnych
(
Cichosz G.
,
Czeczot H.
)
artykuł:
Ocena soków owocowych, wód pitnych i mleka spożywczego w aspekcie napojów izotonicznych stosowanych w sportach wytrzymałościowych
(
Czaja J.
,
Stachowicz M.
,
Lebiedzinska A.
)
artykuł:
Woda w żywieniu dzieci - kryteria doboru, wymagania jakościowe, promocja
(
Wiech M.
,
Baranska M.
,
Rowicka G.
,
Weker H.
)
artykuł:
Zawartość witamin i soli mineralnych w jadłospisach realizowanych w ośrodkach lecznictwa uzdrowiskowego na terenie Kotliny Kłodzkiej
(
Zolotenka-Synowiec M.
,
Calyniuk B.
,
Jedrzejowska M.
)
artykuł:
Ocena wybranych parametrów mikrobiologicznych mlecznych napojów wysokoproteinowych dostępnych na rynku Trójmiasta
(
Stankiewicz J.
,
Malkiewicz A.
)
artykuł:
Zachowania żywieniowe jako czynniki ryzyka osteoporozy wśród wybranej grupy kobiet
(
Szura E.
,
Misiarz M.
,
Malczyk E.
,
Pietras D.
)
artykuł:
Niekonwencjonalne metody redukcji masy ciała stosowane wśród młodzieży licealnej
(
Zujko K.
,
Cizewska J.
,
Zujko M. E.
)
artykuł:
Preferencje spożycia słodyczy oraz innych przekąsek wśród dzieci w wieku wczesnoszkolnym
(
Bielaszka A.
,
Kardas J.
,
Kiciak A.
,
Szczepanska E.
,
Grochowska-Niedworok E.
,
Romanska J.
,
Kardas M.
)
artykuł:
Kazeina mleka wybranych zwierząt hodowlanych jako prekursor "funkcjonalnych" peptydów - analiza bioinformatyczna
(
Mogut D.
,
Szerszunowicz I.
)
artykuł:
Składniki mineralne i metale ciężkie w butelkowanych sokach brzozowych
(
Bilek M.
,
Zurek N.
,
Szwerc W.
,
Staniszewski P.
,
Kocjan R.
)
artykuł:
Porównanie częstotliwości spożycia wybranych produktów żywnościowych oraz stanu odżywienia w dwukrotnym badaniu tych samych uczniów w odstępie sześciu lat w powiecie myślenickim
(
Zwirska J.
,
Blaszczyk-Bebenek E.
,
Jagielski P.
,
Bajer M.
,
Szlegel-Zawadzka M.
)
artykuł:
Ocena jakości mikrobiologicznej wybranych wędlin
(
Kukulowicz A.
)
artykuł:
Żelazo we krwi pacjentów żywionych pozajelitowo
(
Wolonciej M.
,
Milewska E.
,
Debek L.
,
Szajda S.
,
Roszkowska-Jakimiec W.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.