PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników

Czasopismo

2017 | 11 |

Tytuł artykułu

Zmiany biochemiczne w surowcach podczas procesów wędzenia

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Rosnące wymagania konsumenckie sprawiają, że producenci wyrobów mięsnych nieustająco poszukują nowych rozwiązań technologicznych przy zachowaniu wysokiej jakości, bezpieczeństwa zdrowotnego oraz zwiększonej trwałości. Od wielu lat jedną z popularnych metod obróbki technologicznej mięsa jest wędzenie. Jednak należy pamiętać, że każda obróbka termiczna ma ogromny wpływ na właściwości mięsa. Obecnie wędzenie jest metodą utrwalania żywności oraz ogniwem łączącym surowiec z gotowym do spożycia produktem końcowym.

Wydawca

-

Czasopismo

Rocznik

Numer

11

Opis fizyczny

s.18,20-21,tab.

Twórcy

autor
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin
  • Państwowa Szkoła Wyższa im.Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej, Biała Podlaska

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-8f233255-b5c9-4896-8bb2-572f51eb85fe