PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2002 | 56 | 10 |
Tytuł artykułu

Zastosowanie w napojach nowych dodatków do żywności o działaniu prozdrowotnym

Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Słowa kluczowe
PL
Wydawca
-
Rocznik
Tom
56
Numer
10
Opis fizyczny
s.33-34,rys.,bibliogr.
Twórcy
  • Katedra Dietetyki i Żywności Funkcjonalnej, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Kosumpcji, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa
autor
  • Katedra Dietetyki i Żywności Funkcjonalnej, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Kosumpcji, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa
Bibliografia
  • [1] Goldberg I.: 1994. Functional food, ed. I. Goldberg, Chapman and Hall, New York, London, 3.
  • [2] Hojden B.: 2000. Herbata zielona i jej właściwości lecznicze. Wiadomości Zielarskie, (9), 14-15.
  • [3] Holford P.: 1999. Zasady prawidłowego odżywiania. Warszawa, wyd. Bertelsmann Media, 205, 336-337.
  • [4] Matyska E., Wojtasz-Pajak A.: 1998. Chitozan a zaburzenia lipidowe. Żywienie Człowieka i Metabolizm. 25, (1), 85-91.
  • [5] Świderski F. (red.) i wsp.: 1999. Żywność funkcjonalna. WNT, Warszawa.
  • [6] Terada A., Hara H., Sato D. i wsp.: 1995. Effect of dietary chitosan on faecal microbiota and faecal metabolites of humans. Microb. Ecol. Health Dis., (8), 15-21.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-8dbed70b-40ef-4b5d-aef1-0881aa7fac6e
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.