Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Biuletyn Naukowy. Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Rocznik
2009
Tom
---
Numer
30
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
30
artykuł:
Grzyby jako surowce lokalne i tradycyjne z Warmii i Mazur - analiza zawartości wybranych związków mineralnych
(
Kotlarska M.
,
Tonska E.
,
Pietrzak-Fiecko R.
,
Smoczynski S. S.
)
artykuł:
Produkty lokalne i regionalne w powiecie mrągowskim
(
Radzyminska M.
,
Jakubowska D.
,
Smoczynski S. S.
)
artykuł:
Jakość toksykologiczna mięsa drobiowego z rynku lokalnego
(
Pomianowski J.
,
Kubiak M. S.
)
artykuł:
Studia nad warmińsko-mazurskim rynkiem lokalnych i regionalnych wyrobów piekarniczych
(
Radzyminska M.
,
Garbowska B.
,
Smoczynski S. S.
)
artykuł:
Wpływ sezonu i poziomu produkcji na skład białkowy mleka krów rasy polskiej holsztyńsko-fryzyjskie
(
Wielgosz-Groth Z.
,
Sobczuk-Szul M.
,
Wronski M.
,
Rzemieniewski A.
)
artykuł:
Badania konsumenckie żywności regionalnej
(
Pomianowski J.
)
artykuł:
Wpływ intensywności oddychania bulw ziemniaka na barwę produktów smażonych
(
Zgorska K.
,
Czerko Z.
,
Grudzinska M.
)
artykuł:
Zawartość polifenoli i aktywność antyoksdacyjna polskich miodów odmianowych
(
Wilczynska A.
)
artykuł:
Ryby w życiu społecznym i gospodarczym Polaków na przestrzeni wieków
(
Wozniak M.
)
artykuł:
Gospodarstwa agroturystyczne jako źródło produktów regionalnych w powiatach iławskim i nowomiejskim
(
Gatarska A.
,
Drzazga D.
,
Smoczynski S.
)
artykuł:
Czy produkcja żywności regionalnej może być szansą rozwoju obszarów wiejskich?
(
Batyk I. M.
,
Smoczynski S. S.
)
artykuł:
Rozmieszczenie azotanów(V) w różnych częściach wybranych warzyw i w bulwach ziemniaka
(
Zgorska K.
,
Grudzinska M.
)
artykuł:
Surowcowe i technologiczne aspekty produkcji polskiego pieczywa tradycyjnego
(
Majewska K.
,
Tyburski J.
)
artykuł:
Związki biologicznie aktywne herbaty pochodzącej z różnych regionów świata
(
Klepacka J.
,
Tonska E.
,
Wirkowska K.
)
artykuł:
Zawartość witaminy C w wybranych sokach ekologicznych i komercyjnych oraz ich właściwości przeciwutleniające
(
Polak M.
,
Kuncewicz A.
,
Mazur B.
,
Wojciechowski L.
)
artykuł:
Potencjał regionalnych specjałów branży mięsnej Warmii i Mazur
(
Staniewska K.
,
Radzyminska M.
,
Smoczynski S. S.
)
artykuł:
Wpływ sezonu i poziomu produkcji mleka na zawartość kwasów tłuszczowych w mleku krów rasy polskiej holsztyńsko-fryzyjskiej
(
Wronski M.
,
Rzemieniewski A.
,
Wielgosz-Groth Z.
,
Sobczuk-Szul M.
)
artykuł:
Możliwości wykorzystania surowców z rolnictwa ekologicznego do produkcji żywności tradycyjnej
(
Tyburski J.
,
Zakowska-Biemans S.
)
artykuł:
Wpływ metody uprawy na plonowanie i zawartość składników organicznych w liściach szczypiorku czosnkowego
(
Arcichowska K.
,
Majkowska-Gadomska J.
,
Wierzbicka B.
)
artykuł:
Identyfikacja specjałów lokalnych i regionalnych w powiatach gołdapskim i węgorzewskim
(
Staniewska K.
,
Smoczynski S. S.
)
artykuł:
Rynek produktów regionalnych wytwarzanych przez gospodarstwa agroturystyczne - stan i perspektywy
(
Radzyminska M.
,
Smoczynski S. S.
,
Staniewska K.
,
Garbowska B.
,
Gatarska A.
,
Jakubowska D.
)
artykuł:
Zasady produkcji, kontroli i znakowania żywności ekologicznej
(
Tyburski J.
)
artykuł:
Branża mleczarska Warmii i Mazur - inwentaryzacja lokalnych oraz regionalnych specjałów
(
Smoczynski S. S.
,
Radzyminska M.
,
Staniewska K.
)
artykuł:
Wizerunek produktów regionalnych i lokalnych w powiatach giżyckim i oleckim
(
Garbowska B.
,
Smoczynski S.
)
artykuł:
Charakterystyka mleka krowiego z gospodarstw agroturystycznych z Warmii i Mazur oraz mleka spożywczego pod kątem zawartości wybranych substancji chemicznych
(
Pietrzak-Fiecko R.
,
Dobjasz K.
,
Radzyminska M.
,
Tonska E.
,
Smoczynski S. S.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.