2. BARYŁKO-PIKIELNA N., OSUCHA A.: Zawartość NNKT oraz izomerów trans w margarynach krajowych. Przem. Spoż. 1988, 5, 147.
3. BARYŁKO-PIEKIELNA N., RADZANOWSKA J., KULESZA K.: Porównawcza charakterystyka jakości sensorycznej margaryn krajowych i wybranych margaryn produkowanych w innych krajach. Przem. Spoż. (złożone do druku).
4. DENTON A. E.: Food Research Needs: Industrial Viewpoint, Food Techn. 1985, 39, 6, 10R.
5. Encyklopedia A-Z, PWN 1966.
6. GRUNDY S. M.: Monounsaturated fatty acids, plasma cholesterol and coronary heart disease. Am. J. Clin. Nutr, 1987, 45 (supplement), 5, 1168.
7. HALL R. L.: The Needs for New and Expanded Technologies. AMA-IFT Symposium „Safety of the Food Supply in the Twenty First Century: Concerns and Challenges” March 1988, Arlington, USA.
8. HANSEN R. P.: Effect of Ultra-High-Temperature Processing and Storage on Dairy Food Flavour, Food Techn. 1987, 41, 9, 112.
9. KWAŚNIEWSKA I., NADOLNA I., LISOWSKA G.: Zmiany barwy i witaminy C w procesie produkcji i przechowywania soku zagęszczonego z czarnej porzeczki. Przem. Ferment, i Owoc. Warz. 1987, 31, 7, 19.
10. LAWRANCE R., CONSOLATION F., JELEN P.: Formation of structured protein foods by freeze texturization. Food Techn. 1986, 40, 3, 77.
11. RAKOWSKA M.: Informacje osobiste., 1987.
12. SZCZUCKI С. М.: Zakresy znaczeniowe podstawowych pojęć w kontroli jakości produktów mięsnych. Gosp. Mięsna 1970, 22, 1, 2.
13. SZENTE L., SZEJTLI J.: New results on the molecular encapsulation of flavours by cyclodextrins. 2-nd Wartburg Aroma Symposjum „Characterization, production and application of food flavours” 16-19.11.1987, Eisenach, GDR.