PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2000 | 02 | 3 |

Tytuł artykułu

Relacje przemysłu tłuszczowego z jego otoczeniem

Autorzy

Warianty tytułu

EN
Relations between food industry and its environment

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W artykule zaprezentowano sposoby oddziaływania dużego zakładu przemysłu tłuszczowego na otaczające go środowisko. Przedstawiono znaczenie tłuszczy roślinnych w diecie ludzi. Następnie zaprezentowano metody oddziaływania zakładów na wielkość i jakość produkowanych nasion, a więc zasady współpracy z producentami. Przedstawiono również działania związane z neutralizacją odpadów powstających podczas produkcji.
EN
Ways of influencing the environment by a big vegeteable fats company is shown in the paper. The importance of vegeteable fats in men 's diet is dealed with. Methods of cooperation between processing companies and farmers is also described. Activity connected with the process of neutralization the waste, that are the side effect of production process, is also dealed with in the paper.

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

02

Numer

3

Opis fizyczny

s.36-39,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Akademia Ekonomiczna we Wrocławiu, Wrocław

Bibliografia

  • Rynek rzepaku, stan i perspektywy. Raporty rynkowe. Grudzień 1999. MRiGŻ.
  • Krygier K. (1997): Współczesne roślinne tłuszcze jadalne. Przemysł Spożywczy, nr 4.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-8b08cb40-7502-47b5-85de-7b0c13ec0839
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.