Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny
Rocznik
1977
Tom
28
Numer
3
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
3
artykuł:
Higieniczna ocena warunków środowiskowych w żłobkach w Polsce
(
Wojdon-Machala H.
)
artykuł:
Wpływ cynk-bacytracyny na aktywność niektórych enzymów u szczurów. Cz. II. Badanie poziomu hydrolaz lizosomalnych we frakcji lizosomalnej wątroby i nerek testowanych zwierząt
(
Rybinska K.
)
artykuł:
Zawartość kortykosteronu w nadnerczach i osoczu krwi szczurów laboratoryjnych kilku różnych populacji
(
Budzynska-Topolowska J.
,
Wysocki E.
)
artykuł:
Porównanie czynników genetycznych oporności na metoksychlor much Musca domestica L. szczepu wrażliwego selekcjonowanego oraz szczepu odłowionego z terenu, opornego na DDT
(
Styczynska B.
,
Sereda B.
,
Krzeminska A.
)
artykuł:
Wpływ wybranych metod obróbki technologicznej mięsa na poziom ceru-144 w mięsie i szkielecie kurcząt
(
Nowosad R.
,
Simoni J.
,
Tyszkiewicz B.
)
artykuł:
Zmiany ilościowe tyrozyny w eksperymentalnych zatruciach ferbamem 76. Cz. II. Zawartość wolnej tyrozyny w moczu zwierząt doświadczalnych
(
Senczuk W.
,
Mlynarczyk W.
,
Szopski W.
)
artykuł:
Wpływ wybranych pestycydów na aktywność dehydratazy węglanowej in vitro. Cz. II. Działanie niektórych metabolitów preparatów zinebu i manebu na aktywność wołowej dehydratazy węglanowej
(
Zawadzka T.
)
artykuł:
Wpływ niektórych czynników analitycznych na wyniki równoczesnego oznaczania ołowiu, cynku, miedzi i kadmu metodą absorpcyjnej spektrofotometrii atomowej w wybranych produktach spożywczych Cz. I. Charakterystyka metody
(
Brzozowska B.
)
artykuł:
Aktywność enzymów mikrosomalnych wątroby szczura w zależności od poziomu białka w diecie i podawania wybranych pestycydów
(
Urbanek-Karlowska B.
)
artykuł:
Wpływ obniżenia poziomu białka w diecie na toksyczność butylohydroksytoluenu (BHT) w badaniach na szczurach. Cz. II. Aktywność wybranych enzymów w badaniach podostrych
(
Nikonorow M.
,
Karlowski K.
)
artykuł:
Wartość odżywcza dietetycznych konserw mięsnych z dodatkami
(
Czarnowska-Misztal E.
,
Nadolna I.
,
Trzebska-Jeske I.
,
Klys W.
)
artykuł:
Zanieczyszczenie powietrza atmosferycznego m. st. Warszawy przez pojazdy samochodowe
(
Strusinski A.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.