PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2012 | 66 |
Tytuł artykułu

Analiza działania grupy producentów trzody chlewnej "JAR-PEK"

Warianty tytułu
EN
The analysis of the "JAR-PEK" producers group activities
Języki publikacji
PL
Abstrakty
PL
EN
Wydawca
-
Rocznik
Tom
66
Opis fizyczny
s.29-42,rys.,tab.,bibliogr.
Twórcy
autor
  • Instytut Hodowli Zwierząt, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wrocław
  • Instytut Hodowli Zwierząt, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wrocław
autor
  • Instytut Hodowli Zwierząt, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wrocław
autor
  • Instytut Hodowli Zwierząt, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wrocław
Bibliografia
  • Bułas M., 2010. Wpływ grup producenckich na konkurencyjność gospodarstw rolniczych. Roz¬prawa doktorska. Uniwersytet Przyrodniczo-Humanistyczny w Siedlcach: 132-156.
  • Borecka A., 2006. Efektywność ekonomiczna i rynkowa gospodarstw trzodowych funkcjonują¬cych w grupie producenckiej. Zesz. Nauk. AR Wroc. Rol. LXXXVII, 540: 77-81.
  • Domagalska-Grędys M., 2011. Ocena uwarunkowań innowacyjności w grupach producentów rol-nych. Współczesne Zarządzanie, 4: 152-162.
  • Dziennik Ustaw z 2004 r. nr 43, pozycja 401, z późniejszymi zmianami.
  • Dziennik Ustaw z 2000 r. nr 88, pozycja 983, z późniejszymi zmianami, art. 3, pkt 1.
  • Gawlik J., 2004. Klasyfikacja tusz wieprzowych w systemie EUROP. Lubuskie Aktualności Rolnicze. ODR Kalsk, 11: 2.
  • Główny Urząd Statystyczny - GUS, 2010. Pogłowie trzody chlewnej według stanu w końcu listopada 2009. Informacja Sygnalna. Warszawa: 6.
  • Jasiński L., Knecht D., 2005. Grupy producenckie. Związki gospodarcze i grupy producenckie. Monografie - Prace Zbiorowe WSZ Edukacja, 1: 43-55.
  • Jeżyńska B., Oleszko A., 2003. Prawo rolne. Zarys wykładu. Kantor Wydawniczy Zamykacze. Kraków: 237.
  • Knecht D., 2004. Efektywność działania grupy producentów trzody chlewnej. Zesz. Nauk. AR Wroc., Zoot. L, 488: 158.
  • Knecht D., 2005. Rozwój grup producentów trzody chlewnej w Polsce. Zesz. Nauk. AR Wroc., Zoot. LIII, 529: 67-76.
  • Knecht D., Boruta O., 2010. Integracja w rolnictwie na przykładzie współpracy grup producenc¬kich i zakładów mięsnych. Zesz. Nauk. UP Wroc. Biol. Hod. Zwierz. LX, 577: 227-234.
  • Knecht D., Środoń S., 2011. Rynek trzody chlewnej w latach 2001-2010. Prz. Hod., 7: 8-11.
  • Knoblauch L., Lizińska W., 2003. Grupy producenckie alternatywą dla polskich producentów żyw¬ca wieprzowego z województw północno-wschodnich. Prace Naukowe AE we Wrocławiu, 980: 193-199.
  • Koćwin-Podsiadła M., Antosik K., 2001. Rynek mięsa wieprzowego w Polsce i wyzwania w procesie integracji z UE. Międzynarodowa Konferencja Naukowa „Trzoda chlewna w go¬spodarce narodowej". Zesz. Nauk. AR Wroc. XXXI, 405: 137-148.
  • Lipińska I., 2008. The financial support of agricultural producer groups. Journal of Agribusiness and Rural Development, 3(9): 99-109.
  • Powszechny Spis Rolny - PSR, 2011. GUS. Warszawa: 82.
  • Skrętowicz B., 2001. Demograficzno-społeczne oblicze polskiej wsi - zdrowotne reperkusje przemian. Promocja Zdrowia. Nauki Społeczne i Medycyna. Lublin: 16.
  • Szmalec S., 2005. Szansa w grupowym działaniu producentów rolnych. Wyd. ZODR w Barz-kowicach. Barzkowice: 8.
  • Szymańska E., 2007. Development of pig producer groups in Poland. Management Theory & Studies for Rural Business & Infrastructure Development, 9(2): 105-112.
  • Środoń S., Jasiński L., Jankowska-Mąkosa A., Knecht D., 2011. Opłacalność tuczu trzody chlew¬nej. Zesz. Nauk. UP Wroc. Biol. Hod. Zwierz. LXIII, 583: 333-345.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-80915249-17ef-46ee-81ae-864d088e783e
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.