Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny
Rocznik
1972
Tom
23
Numer
1
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
1
artykuł:
Badanie przydatności krajowych preparatów dezynfekcyjnych zawierających heksachlorofen do odkażania rąk chirurgów
(
Bielicka A.
)
artykuł:
Badania nad metodą wykrywania amin aromatycznych w ciekłym dwutlenku siarki przeznaczonym do celów spożywczych
(
Siwek J.
,
Grabka H.
,
Kosakiewicz-Mrowka M.
,
Kolonko J.
,
Olszynka T.
)
artykuł:
Badania nad stanem sanitarno-higienicznym studzien i związkami chemicznymi zawartymi w wodzie do picia w związku z występowaniem próchnicy zębów
(
Wojtowicz E.
,
Macura A.
,
Kwiatek R.
)
artykuł:
Porażenie grzybami krajowych produktów żywnościowych
(
Burbianka M.
,
Stec E.
)
artykuł:
Powstawanie kwasu pirolidonokarboksylowego (PCA) doniesienie
(
Jacurzynski B.
)
artykuł:
Wpływ posiłków regeneracyjnych na skład i wartość odżywcza całodziennego żywienia robotników budowlanych
(
Szczyglowa M.
,
Kopczynska B.
,
Kulesza W.
,
Narojek L.
,
Nowicka L.
,
Siczkowna J.
,
Stobnicka-Szczyglowa H.
)
artykuł:
Substancje utleniające (oksydanty) jako wskaźnik zanieczyszczenia powietrza atmosferycznego
(
Strusinski A.
)
artykuł:
Porównanie działania aldehydów glutarowego i mrówkowego na formy przetrwalnikowe bakterii
(
Krzywicka H.
)
artykuł:
Metody oznaczania hamowania aktywności cholinoesterazy w zatruciach karbaminianami
(
Syrowatka T.
,
Jurek A.
)
artykuł:
Metyloceluloza i jej właściwości reologiczne
(
Wozniak J.
)
artykuł:
Wpływ wybranych antyutleniaczy, barwników i sztucznych środków słodzących na metabolizm komórki zwierzęcej w badaniach in vitro. Cz.I. Badanie działania syntetycznych antyutleniaczy żywnościowych
(
Kugaczewska M. M.
,
Krauze S.
)
artykuł:
Oznaczanie furfurolu w wodzie i asfaltach
(
Kelus J.
,
Wawiernia K.
)
artykuł:
Oznaczanie malationu i malaoksonu - w owocach i warzywach
(
Zadrozinska J.
)
artykuł:
Wpływ podawania per os wielocukru C, błon komórkowych i supernatantu rozbitych komórek Str. faecalis na organizm szczurów rasy Wistar
(
Maleszewski J.
)
artykuł:
Wzbogacanie białka mąki pszennej za pomocą drożdży Candida
(
Pronczuk A.
,
Lubczynski S.
,
Bartnik J.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.