PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1991 | 45 | 08 |

Tytuł artykułu

Gospodarka surowcowa w przemyśle spożywczym i kierunki działania w warunkach wolnego rynku

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Wydawca

-

Rocznik

Tom

45

Numer

08

Opis fizyczny

s.206-208,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej w Warszawie, Warszawa

Bibliografia

  • [1] GOŹDZIEWICZ W.: „100 lat polskiej hodowli buraka cukrowego”, „Gazeta Cukrownicza” 5—6, s. 78—82, 1986 r.
  • [2] GUTMAŃSKI I.: „Problemy z produkcją buraka cukrowego w Polsce”, „Gazeta Cukrownicza” 5—6, s. 107- 108, 1987 r.
  • [3] PIKIELNA N.: „Jakość wędlin oraz problematyka sterowania i kontroli ich produkcji” — materiały na sympozjum na temat „Nowoczesna technika i technologia wędlin”, Stowarzyszenie Nakowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego, Zarząd Główny i WSR w Poznaniu 1972 r.
  • [4] Praca zbiorowa: „Informacja o sytuacji w rolnictwie i gospodarce żywnościowej — październik 1990 r.,” Ministerstwo Ronictwa i Gospodarki Żywnościowej.
  • [5] Praca zbiorowa: „Informator cukrownictwa” 4/811/1990 r., dane statystyczne — Stowarzyszenie Techników Cukrownictwa, Zarząd Główny.
  • [6] Praca zbiorowa: Wstępne wyniki doświadczeń podstawowych uzyskane w produkcji nowych odmian buraków cukrowych przez Centralny Ośrodek Badania Odmian Roślin Uprawnych w 1990 r. (zestawienie wyników).
  • [7] Praca zbiorowa: „Mięso bez kości na przetwory z mięsa rozdrobnionego”, BN-86 8011-06 Wyd. Norm. „Alfa” 1987 r.
  • [8] Praca zbiorowa: Fleischsortierung — wyciąg z wymogów klasyfikacji mięsa drobnego bydlęcego i świńskiego w fabryce w RFN wg stanu na 30.06.1990 r.
  • [9] Praca zbiorowa: „Raporty produkcji wędlin”, Zakłady Mięsne, 1990 r.
  • [10] Praca zbiorowa: „Podstawowe wskaźniki w gospodarce narodowej w 1990 r.”. Informacja GUS nr 2 rok III 02.02.91 Rzeczpospolita nr 28, 02.03.—02.91.
  • [11] Praca zbiorowa: Biuletyn Statystyczny 1—3, kwiecień 1991 r. GUS, Centralny Ośrodek Informacji Statystycznej.
  • [12] Praca zbiorowa: Rynek Rolny — notowania, ceny, tendencje. Biuletyn miesięczny 5 IERiGZ marzec 1991 r.
  • [13] ŚWIETLICKI S.: „Jakość surowca a wydajność cukru”, „Gazeta Cukrownicza” 4, s. 49—52, 1986 r.
  • [14] TURCZYN J.: „Stan gospodarki surowcowej przemysłu spożywczego i drogi poprawy jej efektywności”, synteza IERiGZ Warszawa maj 1990 r. maszynopis.
  • [15] URBAN R. i zespół: „Badanie relacji wartości bioekonomicznej surowców i wyrobów przemysłu mięsnego”, Instytut Przemysłu Mięsnego, Zakład Ekonomiki i Organizacji Produkcji, Warszawa, maszynopis powielony, 1974 r.
  • [16] URBAN R. i zespół: „Relacje wartości bioekonomicznej surowców i wyrobów przemysłu mięsnego”, Instytut Przemysłu Mięsnego, Zakład Ekonomii i Organizacji Produkcji, Warszawa, marzec 1975, maszynopis powielony.
  • [17] WIEWIÓRSKI W.: „O wydobycie rezerw cukrowych ukrytych w wartości technologicznej buraków cukrowych”, „Gazeta Cukrownicza”, 8, s. 182—185, 1976 r.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-7f402cab-933d-4bc3-8cf8-cbe35862679a
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.