Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
101
Czasopismo
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych
Wydawca
-
Rocznik
1970
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
101
artykuł:
Wpływ dodatku fosforanu mocznika na zawartość amoniaku i lotnych kwasów tłuszczowych w płynie żwacza oraz mocznika w surowicy krwi
(
Seidler S.
,
Wolczakowa J.
,
Krol S.
)
artykuł:
Energetyczne wartościowanie pasz
(
Kielanowski J.
)
artykuł:
Wartość biologiczna białka glonów i ich strawność w badaniach na szczurach laboratoryjnych i drobiu
(
Koreleski J.
,
Lukaszuk S.
,
Wojtych B.
)
artykuł:
Wartość odżywcza diety o zbilansowanym składzie aminokwasowym opartej na zestawie pasz roślinnych
(
Pastuszewska B.
)
artykuł:
Porównanie wartości pastewnej różnych produktów przemysłu ziemniaczanego w tuczu młodych skopów
(
Gawecki K.
,
Ponikiewska T.
,
Golebniak B.
,
Furmanczyk E.
)
artykuł:
Próba zmniejszenia udziału pasz pochodzenia zwierzęcego w mieszankach dla brojlerów
(
Sidor H.
)
artykuł:
Zastosowanie suszu ziemniaczanego w tuczu bekonowym
(
Hoser S.
)
artykuł:
Zmiany poziomów wolnych aminokwasów plazmy krwi jako wskaźnik przyswajalności aminokwasów białka paszy
(
Krysiak J.
)
artykuł:
Wartość pokarmowa fosforanu mocznika w żywieniu owiec
(
Seiler S.
,
Wojciechowski R.
,
Lasota J.
)
artykuł:
Drożdże melasowe i susz drożdżowo-wywarowy w żywieniu tuczników mięsnych
(
Abgarowicz S.
,
Chachulowa J.
,
Szymona K.
)
artykuł:
Wpływ stosowania dodatku DL-metioniny do dawek z udziałem poekstrakcyjnej śruty sojowej lub drożdży pastewnych na wyniki w mięsnym tuczu świń
(
Swietlikowska U.
)
artykuł:
Zastosowanie drożdży wywarowo-melasowych płukanych i nie płukanych oraz dodatku metioniny w żywieniu tuczników
(
Witczak F.
,
Chachulowa J.
,
Szymona K.
)
artykuł:
Problem białkowy w świetle aktualnych potrzeb naszej gospodarki i obecnie prowadzonych w Polsce badań żywieniowych
(
Rys R.
)
artykuł:
Przemiana składników pokarmowych w żwaczu krów
(
Pres J.
,
Kroliczek A.
,
Kamroz D.
,
Piech A.
)
artykuł:
Poszukiwania białka wzorcowego do diet dla kurcząt i dla szczurów
(
Pastuszewska B.
,
Zebrowska T.
)
artykuł:
Przydatność metody bilansu rzeźnego (MBR) i metody bilansów żywieniowych (MNZ) do oznaczania przyrostu białka u rosnących świń
(
Kotarbinska M.
,
Kielanowski J.
)
artykuł:
Ocena różnych produktów ziemniaczanych jako składników mieszanki „Finiszer”
(
Rys R.
,
Koreleski J.
,
Ostrowski H.
)
artykuł:
Badania nad zastosowaniem ziemniaków o różnej zawartości białka w tuczu bekonowym
(
Hoser S.
)
artykuł:
Uzupełnienie metioniną mieszanek paszowych dla rosnących kurcząt
(
Wojciak M.
,
Nierodzik A.
)
artykuł:
Straty w procesie zakiszania ziemniaków parowanych
(
Podkowka W.
,
Kozlowski M.
)
artykuł:
Współczynniki strawności suszu ziemniaczanego w żywieniu tuczników
(
Witczak F.
,
Olczak S.
)
artykuł:
Wartość pastewna śruty ziemniaczanej z dodatkiem wycierki w tuczu trzody chlewnej
(
Gawecki K.
,
Berthold S.
,
Gulis J.
)
artykuł:
Opas jałówek przy zastosowaniu siana i kiszonki z traw oraz suchych wysłodków buraczanych i suszu ziemniaczanego
(
Burzynski B.
,
Witczak F.
,
Abgarowicz F.
,
Fabijanska M.
)
artykuł:
Metody oznaczania składu aminokwasowego pasz
(
Wojciak M.
,
Petryszyn J.
,
Stencka K.
)
artykuł:
Problem zagospodarowania ziemniaków na cele paszowe
(
Witczak F.
)
artykuł:
Wpływ udziału różnych produktów ziemniaczanych na wyniki tuczu mięsnego
(
Rozycki M.
,
Glaps J.
,
Urbanczyk J.
)
artykuł:
Wpływy różnego czasu hydrolizy białka niektórych pasz na zawartość aminokwasów
(
Rapczynska I.
)
artykuł:
Opas jałówek przy zastosowaniu suchych wysłodków buraczanych oraz ziemniaków surowych, kiszonych i suszonych
(
Abgarowicz F.
,
Burzynski B.
,
Witczak F.
)
artykuł:
Przydatność przetworów ziemniaka i produktów ubocznych przemysłu ziemniaczanego w tuczu brojlerów
(
Gawecki K.
,
Lipinska H.
,
Danilczyk T.
,
Kuczkowska M.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.