PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników

Czasopismo

2013 | 29 | 4 |

Tytuł artykułu

Environmental aspects of German breweries registered with EMAS

Warianty tytułu

Języki publikacji

EN

Abstrakty

EN
The article discusses direct and indirect aspects of brewing production in German companies registered with EMAS (Eco-Management and Audit Scheme). It also includes a classification of pro-environmental activities in breweries by individual aspects, i.e. water, sewage, waste, energy and noise. The presented data result from the analysis of environmental statements of the studied breweries. The analysis indicates that the implementation of EMAS by the studied breweries has encouraged companies to introduce projects and investments which have contributed to a reduction of their negative impact on the environment and to a more economical use of a number of factors of production. Consequently, there has been a decrease in production and distribution costs.

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Czasopismo

Rocznik

Tom

29

Numer

4

Opis fizyczny

p.24-31,fig.,ref.

Twórcy

  • Institute of Economics, Faculty of Social Sciences and Humanities, State School of Higher Professional Education in Konin, Przyjazni 1, 62-510 Konin, Poland
  • Department of Economics, Faculty of Economics and Social Sciences, University of Life Sciences in Poznan, Wojska Polskiego 28, 60-637 Poznan, Poland

Bibliografia

  • 1. Ciecińska B., Łunarski J., Pacyna A., Stadnicka D., Zielecki W.: Systemy zarządzania środowiskowego. Oficyna Wydawnicza Politechniki Rzeszowskiej, Rzeszów 2006.
  • 2. Nowosielski R., Spilka M., Kania A.: Zarządzanie środowiskowe i systemy zarządzania środowiskowego. Wydawnictwo Politechniki Śląskiej, Gliwice 2010.
  • 3. Ogrodnik R.: Identyfikacja aspektów środowiskowych jako podstawa opracowania systemu zarządzania środowiskowego w przedsiębiorstwie górniczym, Komputerowo zintegrowane zarządzanie. Tom II. Oficyna Wydawnicza Polskiego Towarzystwa Zarządzania Produkcją, Opole 2011.
  • 4. Rogala P.: Europejski system potwierdzania jakości ekologicznej produktów. Problemy Ekologii, Nr 2. Mysłowice 2003.
  • 5. Brauerei Gutmann (2009), Umwelterklärung der Brauerei Gutmann 2009, Titting.
  • 6. Brauhaus Faust (2010), Manche verbessern die Welt. Wir die Heimat. Umwelterklärung 2010, Miltenberg.
  • 7. Braustolz GmbH (2011), Umwelterklärung 2011 der Braustolz GmbH Chemnitz gemäß der EG-Öko-Audit-Verordnung 1221/2009, Chemnitz.
  • 8. Neumarkter Lammsbräu (2011), Verantwortung leben. Genuss schaffen. Umwelterklärung 2011, Neumarkt.
  • 9. Radbrauerei gebr. Bucher GMBH & CO. KG (2011), Umwelterklärung 2011, Günzburg.
  • 10. Schlossbrauerei Autenried GmBH (2011), Umwelterklärung der Schlossbrauerei Autenried 2011, Autenried.
  • 11. Schloss Eggenberg (2012), Umwelterklärung 2012, Eggenberg.
  • 12. Sternquell-Brauerei GmbH und der Getränke Logistik SQ GmbH (2011), Umwelterklärung 2011der Sternquell-Brauerei GmbH und der Getränke Logistik SQ GmbH gemäß der EG-Öko-Audit-Verordnung 1221/2009, Plauen/Vogtland.
  • 13. Würzburger Hofbräu GmbH (2011), Umwelterklärung 2011der Würzburger Hofbräu GmbH, Würzburg.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-7d9dfdb9-8924-46db-84d4-48823a495446
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.