PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1995 | 39 | 01 |

Tytuł artykułu

Kierunki przemysłowe wykorzystania drobnoustrojów zawierajacych zrekombinowany DNA. Cz.I

Warianty tytułu

EN
The directions of the industrial utilization of microbes containing recombined DNA

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W artykule przedstawiono przegląd prac badawczych dotyczących doskonalenia, wykorzystywanych w przemyśle spożywczym, szczepów drobnoustrojów. Prace te prowadzone są w celu obniżenia kosztów surowcowych, zwiększenia wydajności i produktywności procesu technologicznego a także podniesienia jakości otrzymywanego produktu. W części I artykułu omówiono prace dotyczące drożdży piwowarskich, gorzelniczych i piekarskich.
EN
The review of the scientific researches dealing with the improvement of the microbe rases being used in the food industry. The research was carried out in the order to the raw material cost, improve capacity and productivity of the technological process and also to improve the quality of the ready product. In the first part of article research of a brewer 's distillery and baker 's yeast was presented.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

39

Numer

01

Opis fizyczny

s.13-16,rys.,tab.

Twórcy

  • Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Warszawie, Warszawa

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-7d108632-bbba-46b0-a646-9d7fb4eefef8
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.