Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny
Rocznik
1980
Tom
31
Numer
3
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
3
artykuł:
Narażenie na hałas uliczny zakładów nauczania i wychowania oraz zakładów służby zdrowia na terenia Trójmiasta
(
Piaskowski M.
)
artykuł:
Oznaczanie pozostałości nie związanego formaldehydu w tkaninach
(
Mazur H.
,
Stelmach A.
)
artykuł:
Dojrzałość szkolna, rozwój fizyczny i stan zdrowia uczniów rozpoczynających naukę w szkołach miejskich i zbiorczych szkołach gminnych
(
Zdunkiewicz L.
,
Polus-Szeniawska E.
,
Gorynski P.
)
artykuł:
Wykrywanie i półilościowe oznaczanie patuliny w soku jabłkowym
(
Czerwiecki L.
)
artykuł:
Ocena higieniczna cyklu produkcyjnego serków homogenizowanych
(
Burzynska H.
)
artykuł:
Występowanie organizamów wodnych w wodzie wodociągowej
(
Luczak J.
,
Rybak M.
,
Ranke-Rybicka B.
)
artykuł:
Badania mikrobiologiczne nowo pozyskanego teksturowanego białka mleka i wysoko białkowych produktów spożywczych z udziałem teksturatu jako zamiennika mięsa
(
Szydlowski A.
,
Ogonowska D.
)
artykuł:
Działanie mutagenne wybranych pestycydów na Salmonella typhimurium
(
Jaszczuk E.
,
Syrowatka T.
)
artykuł:
Oznaczanie ilości syntetycznych barwników organicznych w gumach do żucia
(
Andrzejewska E.
)
artykuł:
Oznaczenie zawartości witamin grupy B w półproduktach z kryla (doniesienie)
(
Wituszynska B.
,
Ganowiak Z.
)
artykuł:
Zawartość chromu w produktach zbożowych
(
Zawadzka T.
)
artykuł:
Wpływ procesów kulinarnych na zachowanie witamin grupy B. Cz. II. Ryboflawina i niacyna
(
Secomska B.
,
Nadolna I.
)
artykuł:
Masowe zatrucie pokarmowe gulaszem zakażonym Pseudomonas aeruginosa
(
Rokoszewska J.
,
Smykal B.
,
Bogdanowicz E.
)
artykuł:
Zwalczanie Pseudomonas aeruginosa roztworami chemicznymi środków dezynfekcyjnych
(
Krzywicka H.
,
Janowska J.
,
Tadeusiak B.
)
artykuł:
Ocena działania toksycznego Metofosu płynnego
(
Kolodziejczyk E.
,
Kolodziejczyk A.
,
Kolodziejczyk L.
)
artykuł:
Nowelizacja tabel składu i wartości odżywczych produktów spożywczych. Część IV. Skład chemiczny wybranych elementów kulinarnych mięsa wieprzowego
(
Piekarska J.
,
Los-Kuczera M.
,
Rutkowska U.
,
Wartanowicz M.
,
Patrzykont A.
,
Kunachowicz H.
,
Nadolna I.
)
artykuł:
Zawartość karbendazymu (MBC) w niektórych warzywach
(
Cwiertniewska E.
,
Proszynska B.
)
artykuł:
Pestycydy z grupy węglowodorów chlorowanych w płucach ludzi zmarłych
(
Sadowski S.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.