PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2014 | 41 | 3 |

Tytuł artykułu

Postępy w badaniach żywieniowych - sprawozdanie z XX Międzynarodowego Kongresu Żywienia w Grenadzie

Autorzy

Warianty tytułu

EN
Advances in the nutritional studies - report of the 20th International Congress of Nutrition in Grenada

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
XX Międzynarodowy Kongres Żywienia (ICN), pod patronatem Międzynarodowego Związku Nauk o Żywieniu (IUNS), został zorganizowany przez Hiszpańskie Towarzystwo Żywieniowe (SEN) pod hasłem „Łączenie kultur przez żywienie”. W pracy przedstawiono wnioski z wybranych wykładów/doniesień prezentowanych w obszarze: Postępy w badaniach żywieniowych. Skupiono się na zagadnieniach wpływu wczesnego programowania żywieniowego na zdrowie, biomarkerów stosowanych w badaniach żywieniowych, żywieniu w kontekście zdobyczy biologii molekularnej, tzw. -omi technologii, zagadnieniach żywienia zindywidualizowanego w świetle projektu Food4Me oraz wpływu aktywności fizycznej i położenia geograficznego na występowanie otyłości.
EN
The 20th International Congress of Nutrition (ICN), under the theme ˮJoining Cultures through Nutrition” was organized under the auspices of the International Union of Nutritional Sciences (IUNS) by the Spanish Society of Nutrition (SEN). The work present the conclusions of selected lectures presented in the area of: advances in nutrition research. Raised issues: early nutrition programming of adult health, biomarkers in nutritional studies, nutrition and molecular biology -omics technologies, personalised nutrition - Food4Me Project, impact of physical activity and geographical locations on the presence of obesity.

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

41

Numer

3

Opis fizyczny

s.199-209,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Zakład Dietetyki i Żywienia z Kliniką Chorób Metabolicznych i Gastroenterologii, Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie, Warszawa

Bibliografia

  • 1. Koletzko B.: Early nutrition programming of adult health: opportunities for the prevention of obesity and associated disorders. Ann. Nutr. Metab., 2013, 63 (Suppl. 1), 1.
  • 2. Godfrey K., Inskip H., Robinson S., Cooper C.: The Southampton women’s survey: from epidemiology to interventions and policy. Ann. Nutr. Metab., 2013, 63 (Suppl. 1), 1.
  • 3. Christian P.: Long-term effects of early life micronutrient interventions in undernourished settings. Ann. Nutr. Metab., 2013, 63 (Suppl. 1), 2.
  • 4. Ashour F., Raiten D.: An overview BOND. Addressing cross-cutting issues. Ann. Nutr. Metab., 2013, 63 (Suppl. 1), 4.
  • 5. Darnton-Hill I., Raiten D.: Roadmap for BOND: A panel discussion of phase 1 and opportunities for phase II. Ann. Nutr. Metab., 2013, 63 (Suppl. 1), 4.
  • 6. Raghavan R., Raiten D.: Demo of BOND website and query based system. Ann. Nutr. Metab., 2013, 63 (Suppl. 1), 6.
  • 7. Haymond M.: Endocrine aspects of linear growth and potential biomarkers. Ann. Nutr. Metab., 2013, 63 (Suppl. 1), 5.
  • 8. Calder P.: Biomarkers of inflammation: relationship with nutrition and with health outcomes, Ann. Nutr. Metab., 2013, 63 (Suppl. 1), 11.
  • 9. Haslberger A G., Aumuelle E., Hippe B., et al.: Genomics, microbiomics and epigenomics in metabolic syndrome: a case study in public health genomics. Ann. Nutr. Metab., 2013, 63 (Suppl. 1), 13.
  • 10. Brennan L.: Metabolomics and nutritional applications. Ann. Nutr. Metab., 2013, 63 (Suppl. 1), 11.
  • 11. Kelder T., Van Ommen B., Radonjic M.: Network biology and systems biology applications in nutrition. Ann. Nutr. Metab., 2013, 63 (Suppl. 1), 12.
  • 12. Stefanska B.: Epigenetic mechanisms of bioactive food components in cancer prevention. Ann. Nutr. Metab., 2013, 63 (Suppl. 1), 13.
  • 13. Goossens1 J., Ronteltap A., van Trijp H.: Exploring future opportunities and barriers for business model concepts in personalized nutrition. Ann. Nutr. Metab., 2013, 63 (Suppl. 1), 2.
  • 14. Mathers J., Celis C.: Personalised nutrition intervention, how effective is personalised nutrition advice? Ann. Nutr. Metab., 2013, 63 (Suppl. 1), 3.
  • 15. Gorman U., Nordstrom K., Ahlgren J., et al.: Is it right? The ethical and legal implications of personalised nutrition. Ann. Nutr. Metab., 2013, 63 (Suppl. 1), 3.
  • 16. Blundel J.: Perspective on the influence of physical activity on human appetite and energy balance. Ann. Nutr. Metab., 2013, 63 (Suppl. 1), 26.
  • 17. Valdes-Ramos R., Munoz-Aguirre P., Oros-Pantoja R., et al.: Geography and the immunoinflammatory processes in overweight and obesity. Ann. Nutr. Metab., 2013, 63 (Suppl. 1), 7.

Uwagi

Rekord w opracowaniu

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-787af654-840d-42e7-ad43-ff8f64adf965
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.