Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny
Rocznik
1984
Tom
35
Numer
2
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
2
artykuł:
Stężenie kadmu i ołowiu w próbkach ziemniaków z różnych rejonów Polski
(
Marchwinska E.
,
Kucharski R.
,
Gzyl J.
)
artykuł:
Wykrywanie saponin w przetworach sojowych stosowanych w przemyśle spożywczym
(
Andrzejewska E.
)
artykuł:
Nadwaga u dzieci w wieku szkolnym a niektóre czynniki środowiskowe
(
Wojdon-Machala H.
)
artykuł:
Próba oceny wpływu jakości wody do picia na stan zdrowia dorosłych mieszkańców w rejonie pól irygowanych miasta Wrocławia. Cz.I. Geneza problemu i metodyka badań
(
Gizler M.
,
Wojdylo S.
,
Sukiennik I.
,
Maniowska A.
,
Ryta R.
,
Turska-Karbowska G.
,
Bihl I.
,
Zukowski W.
)
artykuł:
Wpływ środowiska społecznego na sposób żywienia w warunkach reglamentacji i nowych cen żywności
(
Narojek L.
,
Kirschner H.
,
Woroszylska J.
,
Szewczynski J.
,
Ostrowska A.
)
artykuł:
Porównawcze oznaczanie rtęci ogólnej w żywności metodą ditizonową i metodą bezpłomieniowej spektrofotometrii atomowo-absorbcyjnej
(
Nabrzyski M.
,
Kostrzewska B.
)
artykuł:
Właściwości kompleksu 99mTc-Fitynianu - badania in vitro i in vivo
(
Popowska E.
,
Baltrukiewicz Z.
)
artykuł:
Biochemiczna ocena gospodarki magnezem u niemowląt i dzieci. Cz.II. Poziom magnezu w moczu dobowym i we włosach
(
Skorskowska-Zieleniewska J.
,
Rudzka-Kantoch Z.
,
Szotowa W.
,
Wachnik Z.
)
artykuł:
Wykrywanie flawomycyny w jajach
(
Rybinska K.
)
artykuł:
Szybkość włączania lizyny uzupełniającej niepełnowartościowe białko diety do białek organizmu szczura
(
Raczynski G.
)
artykuł:
Ocena teoretyczna wartości odżywczej całodziennych racji pokarmowych w internatach młodzieżowych na tle wyników analiz laboratoryjnych. Cz.IV. Witaminy grupy B
(
Nadolna I.
,
Secomska B.
,
Trzebska-Jeske I.
)
artykuł:
Wpływ emisji w rejonie Huty i Elektrowni Stalowa Wola na zawartość niektórych pierwiastków śladowych w wybranych warzywach i owocach. Cz.II. Zawartość ołowiu, kadmu, cynku, miedzi, niklu i żelaza w owocach
(
Bloniarz J.
,
Bulinski R.
)
artykuł:
Badanie wpływu karbendazymu (MBC) na komórki płciowe zawierząt laboratoryjnych
(
Tyrkiel E.
)
artykuł:
Tworzenie się polichlorowanych dwubenzofuranów (PCDFs) podczas pirolizy chlorofenoli i niektórych herbicydów produkcji krajowej
(
Gorski T.
,
Syrowatka T.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.